«Η επικοινωνία του χθες και του σήμερα»


Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πολιτιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Η επικοινωνία του χθες και του σήμερα», από τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο τμημάτων των Νηπίων του "Le Petit La Salle", του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της επικοινωνίας του ανθρώπου ανά τους αιώνες και συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό, καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του προγράμματος.
Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε μια διαθεματική προσέγγιση σχετικά με την εξελικτική πορεία των Μέσων Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, από την προϊστορική εποχή έως και σήμερα.
Από τις κραυγές των ανθρώπων των σπηλαίων και τις βραχογραφίες, στα ιερογλυφικά, στα σήματα καπνού, στους ημεροδρόμους της αρχαίας Ελλάδας, στις φρυκτωρίες, στα ταχυδρομικά περιστέρια, στα σήματα Μορς, στο ταχυδρομείο, στην εφημερίδα και στον Γουτεμβέργιο, στο τηλέφωνο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και, τέλος, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Τα παιδιά βίωσαν μέσα από το παιχνίδι το κάθε μέσο επικοινωνίας και κατανόησαν την εξελικτική τους πορεία, καθώς και τη χρησιμότητά τους.
Η παρουσίαση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος,θα πραγματοποιηθεί με την ενεργή συμμετοχή των Νηπίων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Πανοράματος, το Σάββατο, 23 Μαΐου και ώρα 6.00’μ.μ..
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Epi-Direct Leda Papadopoulou