Τα Προνήπια επισκέπτονται την τράπεζα!

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στην τράπεζα Eurobank, στα Πεύκα, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ξεναγήθηκαν στους χώρους της τράπεζας, τα ταμεία και το ΑΤΜ και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας τους. Ακόμη, τα παιδιά έκαναν μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του νομίσματος και κατανόησαν τη σημασία της αποταμίευσης και της οικονομίας, με σκοπό την ικανοποίηση μελλοντικών αναγκών, όπως για σπουδές, ταξίδι στο εξωτερικό, αγορά κατοικίας ή αυτοκινήτου και κάλυψη ιατρικών εξόδων.
Προνήπια 1 & 2

 

 

Βρίσκω τα όμοια!

Στα τραπεζάκια μας εμφανίζονται ξυλάκια με πολύχρωμους κύκλους και καρτέλες! Το κάθε αστεράκι παίρνει από μια χρωματιστή καρτέλα και προσπαθεί να βρει το ίδιο χρωματικό ξυλάκι και να το τοποθετήσει στο σωστό σημείο!
Παιδικός Σταθμός 1

 

Χρωματίζουμε σχέδια με πολύχρωμα κουμπιά!

Τα αστεράκια εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα, τοποθετώντας πολύχρωμα κουμπιά πάνω σε καρτέλες με διάφορα σχήματα. 
Παιδικός Σταθμός 1

 

Ακολουθία των γραμμάτων

Σε χαρτί του μέτρου παρουσιάζουμε τα κεφαλαία γράμματα σε τυχαία σειρά. Τα παιδιά καλούνται να τα αναγνωρίσουν, να τα παρουσιάσουν στην ομάδα τους και να τα τοποθετήσουν σε μαγνητικό πίνακα με τη σωστή ακολουθία της Αλφαβήτου.
Νήπια 1
 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ήταν Πρεσβευτής της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» με θέμα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών μας για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου, τα Νήπια παρακολούθησαν ένα ενημερωτικό σεμινάριο, στην ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής. Μέσα από αφηγήσεις, προβολή εκπαιδευτικών βίντεο και εκπαιδευτικών παιχνιδιών, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες και τις προσωπικές τους ιστορίες, αλλά και να ανακαλύψουν τρόπους σωστής χρήσης και προφύλαξής τους στο διαδίκτυο, ακολουθώντας τις πολύτιμες συμβουλές της Αθηνάς και του Ερμή, των δύο ηρώων του saferinternet4kids.
 
 

 

Η δράση αυτή διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:
www.saferinternet.gr
www.saferinternet4kids.gr
www.cyberkid.gov.gr

Γεύμα γραμματόσουπας

Το γεύμα μας, σήμερα, έχει γραμματόσουπα. Μια σούπα πολύ ιδιαίτερη, αφού για να τη γευτεί κανείς, δεν απαιτείται κουτάλι αλλά καλάμι, για να μπορέσει να ψαρέψει κάθε κουταλιά -γράμμα. Εν συνεχεία, το αναγνωρίζει, λέει το όνομά του (π.χ. Ο, όμικρον ) και τη φωνούλα του (οοο!).
Νήπια 1

 

Bee Bot - Κεφαλαία και πεζά γράμματα

Με αρωγό το προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου και ένα ζάρι, τα παιδιά εκπαιδεύονται στη μαθηματική σκέψη, ανακαλύπτουν τα μικρά (πεζά) γράμματα και τα αντιστοιχούν στα κεφαλαία.
Νήπια 1