Βοηθώντας τη Bee bot στο ταξίδι της για τη «γνώση»

Εξοικειωνόμαστε με το ελληνικό αλφάβητο και με την αλγοριθμική σκέψη μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δράσεις. Η γνώση γίνεται παιχνίδι! 

Νήπια 2

  

  

Τα κάλαντα του Νικηφόρου Λύτρα

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, στο καλλιτεχνικό μας εργαστήρι με τα παιδιά των Νηπίων, είδαμε και μιλήσαμε για τον πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα – Τα κάλαντα. Ένα έθιμο πολύ αγαπητό από μεγάλους και μικρούς. Μετρήσαμε πόσα παιδιά υπάρχουν στον πίνακα, τι μουσικά όργανα κρατάνε, και παρατηρήσαμε πώς η παρέα ενσωματώνει και άλλες εθνικότητες. Είδαμε τη μάνα με το βρέφος αγκαλιά να στέκεται και να απολαμβάνει τα κάλαντα των παιδιών. Παρατηρήσαμε τα αντικείμενα της αυλής και σκεφτήκαμε τι άλλο μπορεί να υπήρχε τριγύρω. Τέλος απεικονίσαμε τον πίνακα στα μπλοκ μας, με βάση όλα όσα είπαμε. 

Καλλιτεχνικό εργαστήρι

  

  

Τα παιδιά προσφέρουν στα παιδιά

Στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ», οι μαθητές μας προσέφεραν βιβλία στη μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4All, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών. Μια μικρή κίνηση που μπορεί να φέρει χαρά σε πολλά παιδιά και να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση στους μαθητές μας. 

Η Πρόεδρος της εταιρείας, κυρία Ελένη Γερουλάνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Κολεγίου, σημειώνοντας συγκεκριμένα: «Σας ευχαριστώ ξανά και ξανά για όλη την υποστήριξη, εμπιστοσύνη, εξαιρετική συνεργασία και αγάπη της οικογένειας του Σχολείου σας, όλα αυτά τα χρόνια»


Ποντικοϊστορίες

Ο Παιδικός Σταθμός ανεβαίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου για να παρακολουθήσει την μουσικοαφηγηματική παράσταση "Ποντικοϊστορίες" από την ομάδα Μελωμύθι. Η όμορφη Μυρμήγκω ποιον θα επιλέξει για γαμπρό; Μήπως τον καλλίφωνο  Ποντικό!

  

"Παιχνίδια στον πάγο"

Η πίστα του παγοδρομίου είναι έτοιμη. Πιγκουίνοι, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες βάλθηκαν να μάθουν πατινάζ. Τα μαθήματα ξεκινάνε μέσα σε μία λεκάνη γεμάτη παγάκια. Τα αστεράκια είναι έτοιμα να ζήσουν την "παγωμένη" εμπειρία. 

Αστεράκια 1

  

"Τήξη και Πήξη"

Επιστρέψαμε για τα καλά από τις διακοπές μας και, μιας και τα κρύα είναι προ των πυλών, πειραματιστήκαμε με την τήξη και την πήξη. Φτιάξαμε τα δικά μας παγόβουνα, και, στη συνέχεια, τα παρακολουθήσαμε να λιώνουν! Τις ιδέες για το πώς λιώνει ο πάγος, τις έδωσαν στις δασκάλες τα παιδιά! Και απολαύσαμε όλοι μαζί... παγωμένες στιγμές!

Προνήπια 1 και 2

  

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ // 4η Σχολή Γονέων

Σας προσκαλούμε στην 4η Σχολή Γονέων με θέμα «Μεγαλώνοντας Παιδιά με Ψυχική Ανθεκτικότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου μας, στις 18:30, με ομιλήτρια την κ. Έλλη Κάγκα, Διευθύντρια του Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», Φιλόλογο και Οργανωσιακή Ψυχολόγο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.