Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο

Με τις μαγικές μας αστεροδυνάμεις μεταφερόμαστε στον Βόρειο Πόλο. Πώς θα επιβιώσουμε εκεί; Πού θα μείνουμε το βράδυ; Μεταμορφωνόμαστε σε Εσκιμώους και χτίζουμε το δικό μας ιγκλού.
Παιδικός Σταθμός 1
 
 

 

Παιχνίδια με κρίκους

Τέσσερις βέργες και τέσσερις κρίκοι, ξεκινάνε ένα παιχνίδι ευστοχίας που εξασκεί τον οπτικοκινητικό μας συντονισμό και την υπομονή μας. Πόσοι από τους κρίκους θα καταφέρουν να μπουν στις βέργες, όταν τους πετάμε από απόσταση;
Παιδικός Σταθμός 3

Ζωγραφική με κηρομπογιές

Εξασκούμε τη λεπτή μας κινητικότητα, τον οπτικοκινητικό μας συντονισμό καθώς και τη φαντασία μας παίρνοντας τις κηρομπογιές μας και χρωματίζοντας πάνω σε χαρτί του μέτρου που βρίσκεται στο πάτωμα της τάξης.
Παιδικός Σταθμός 3

Προσθέτω και αφαιρώ με το Osmo

Προσθέτω και αφαιρώ
με το Osmo βοηθό.
Τις φούσκες για να σκάσω
και τα ψάρια εγώ να πιάσω.

Συνεργαζόμαστε και βρίσκουμε το σύνολο προσθέτοντας ή αφαιρώντας ποσότητες. 
Νήπια 2
 

Μαθηματικά παιχνίδια

Οργανώνουμε και επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στους αριθμούς από το 1 έως το 10. Μετράμε ποσότητες και σειροθετούμε συνδετήρες σε μαγνητικές ταινίες και δημιουργούμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι, τα «μπισκότα των αριθμών». Παίζουμε προσθέτοντας τα ζάρια για να βρούμε ποιo μπισκότο θα βάλουμε στο βάζο. Νικητές του παιχνιδιού είμαστε όλοι μας, γιατί κατανοήσαμε την αξία της δημιουργίας και τη χαρά του παιχνιδιού.
Νήπια 2


 

Η Γλώσσα στο Νηπιαγωγείο

Στο Νηπιαγωγείο αποκτούμε τη φωνολογική επίγνωση μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες. Παίζουμε με τα χιονανθρωπάκια των γραμμάτων και φτιάχνουμε λέξεις, γυρίζουμε τα ρολόγια των συλλαβών και τις διαβάζουμε, φτιάχνουμε lego-λέξεις, φορτώνουμε την καρότσα του Bee-bot με φωνούλες και χτίζουμε λέξεις και άλλα πολλά. Η γωνίτσα των γραμμάτων και των λέξεων μάς περιμένει καθημερινά μέσα στην τάξη, για να ανακαλύψουμε τον όμορφο κόσμο των γραμμάτων.
Νήπια 2

 
 

Miam... la galette!

Δοκιμάσαμε την γνωστή galette des rois, ευχηθήκαμε Bonne Année!, Καλή Χρονιά!, και όποιος ήταν ο τυχερός που έβρισκε το φλουρί φορούσε την όμορφη χάρτινη κορώνα και γινόταν ο βασιλιάς ή η βασίλισσα της ημέρας!
J'adore la galette!!!
Νήπια 1 & 2
 

Δημιουργώ και μαθαίνω

Στο πρώτο μέρος της δραστηριότητας αυτής, τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα ψαλίδια τους, κόβουν γαντάκια και σκουφάκια. Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος, μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία της Γλώσσας, αναγνωρίζουν, διαβάζουν και γράφουν τις λέξεις «ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ» στον σκούφο και τη χρονολογία στα τέσσερα γαντάκια που έκοψαν.
Νήπια 1

 

Οι αριθμοί

Στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία τα παιδιά εξοικειώνονται με τους αριθμούς «0-5».Τους αναγνωρίζουν, τους γράφουν αριθμητικά και ολογράφως (με κεφαλαία και μικρά), τους απαριθμούν από το 0-5 και αντιστρόφως, κατανοούν τις ποσότητες που αντιστοιχεί ο κάθε ένας εξ αυτών και συμμετέχουν σε παιχνίδια που ενισχύουν την κατάκτηση τους.
Νήπια 1

 

Η Ακροστιχίδα του Χειμώνα

Πρόκειται για μία ομαδική εργασία, στο πλαίσιο της Μαθησιακής Περιοχής της Γλώσσας, όπου τα παιδιά αναζητούν τις κατάλληλες λέξεις για να δημιουργήσουν την Ακροστιχίδα της λέξης «ΧΕΙΜΩΝΑΣ».
Νήπια 1
 

Πρώτες Βοήθειες σε Βρέφη και Παιδιά

Το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου - Λυκείου του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Veritas, επιμορφωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε βρέφη και παιδιά, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη κατάρτιση των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου του Κολεγίου, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά στο περιβάλλον του σχολείου.  Ο εισηγητής του σεμιναρίου και πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ, κ. Χολίδης, απάντησε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων και έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί.
 
 

 

 

 

Επίσκεψη στο ΝΟΕSIS

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το NOESIS, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, όπου παρακολούθησαν τον «Μαγεμένο ύφαλο» και τη «Διαστημική αποστολή: Νυχτερινός ουρανός». Ήταν μία μοναδική εμπειρία!
Νηπιαγωγείο

 

Φύλλα και καρποί ελιάς

Τα φύλλα και οι καρποί της ελιάς δίνουν στα παιδιά το έναυσμα για ποικίλες παιγνιώδεις δραστηριότητες στο πλαίσιο των Μαθησιακών περιοχών της Γλώσσας και των Μαθηματικών.
Νήπια 1
 

Το δέντρο που έδινε

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν την τρυφερή αυτή ιστορία στον χώρο του Κολεγίου μας. Ο Σελ Σίλβερστεϊν, με τη συγκινητική αυτή αλληγορία του θέλησε να περάσει στις ψυχές των παιδιών το πανανθρώπινο μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης, προσφοράς και γενναιοδωρίας.
Νηπιαγωγείο
 
 

Καλή χρονιά!

Τα Αστεράκια 1 και 2 με γούρια και βασιλοπιτάκια σάς εύχονται καλή χρόνια και ευτυχισμένο το 2020!
Παιδικός Σταθμός 1 & 2

 

 

Ταξίδι με το έλκηθρο

Φοράμε τα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια μας, φτιάχνουμε ένα έλκηθρο με τις καρέκλες και ξεκινάμε το ταξίδι μας.
Παιδικός Σταθμός 3

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά!

Τα πιο όμορφα κάλαντα της χρονιάς αντάλλαξαν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μας με τους μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού μας Σχολείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, την τελευταία ημέρα λειτουργίας του Σχολείου και μετά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, το ραντεβού των παιδιών δόθηκε στη φιλόξενη αυλή του Νηπιαγωγείου μας. Εκεί, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν με όλη τους την αγάπη «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!»

Καλή χρονιά με υγεία και χαρά!
 

 

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα Αστεράκια, τιμώντας τα έθιμα, φτιάχνουν τους δικούς τους μοναδικούς και λαμπερούς κουραμπιέδες. Ετοιμάζουν το ζυμάρι (πλαστελίνη), το ζυμώνουν, το πλάθουν, ψήνουν τους κουραμπιέδες στον φούρνο κι έπειτα τους πασπαλίζουν με άχνη (ασημόσκονη). Καλά Χριστούγεννα!
Παιδικός Σταθμός 2


 

Αϊ-Βασίλης εναντίον Σούπερμαν

Ο Αϊ-Βασίλης δεν θέλει άλλο να είναι ο εαυτός του και επιθυμεί να μεταμορφωθεί σε Σούπερμαν. Για να δούμε… Τι θα γίνει τελικά;
Παιδικός Σταθμός 1

 

Καλά Χριστούγεννα

«Τρίγωνα κάλαντα μες τη γειτονία, ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά». Ντυνόμαστε καλά και ανεβαίνουμε στο μεγάλο σχολείο. Κρατώντας κουδουνάκια, τραγουδάμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων στη Γενική Διεύθυνση του Κολεγίου μας και ευχόμαστε σε όλους: «Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!». 
Παιδικός Σταθμός 1 & 2

“Tommy the Snowman”

For children, snow is a source of joy and it is associated with Christmas. This is one of the reasons why they love snowmen. But since there is no snow outside we decided to paint one with our fingers and give him the name Tommy! With his black coal eyes and his jolly smile Tommy is our Christmas friend! He listens to every word we say and brings us so much Christmas joy! Hope he stays with us until he melts! Merry Christmas to everyone!