ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - «Ανακαλύπτω το σώμα μου μέσα από την Τέχνη»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Προνηπίων του Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του ετήσιου εκπαιδευτικού Project τους, με τίτλο «Ανακαλύπτω το σώμα μου μέσα από την Τέχνη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, ώρα 12.30’,  στη Στέγη Πολιτισμού Λυρικός Μικρός Πλανήτης (Βασ. Όλγας 285 – Περιοχή Αιγαίου).
 
Σας περιμένουμε όλους εκεί!
 

Τα αστερο-φουρφούρια μας

Τα αστεράκια κατασκεύασαν τα δικά τους παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα φουρφούρια. Ζωγράφισαν με ανεξίτηλους μαρκαδόρους διαφάνειες και τις στόλισαν με φανταστικά σχέδια. Τέλος, μεταμορφώσαμε τις διαφάνειες σε φουρφούρια  και τα αστεράκια διασκέδασαν φυσώντας τα.
Παιδικός Σταθμός 1

 

Η αράχνη

Η μικρή αράχνη φτιάχνει τον ιστό της, έντομα να πιάσει που είναι το φαγητό της. Τα έντομα, όμως, συνέχεια την ξεγελούν και στον ιστό της πάνω ποτέ δεν ακουμπούν!
Παιδικός Σταθμός 3

   

Les enfants du monde

Παίξαμε παιχνίδι μνήμης με παιδιά από άλλες χώρες. Μάθαμε ποιο είναι το όνομά τους, τι γλώσσα μιλούν και από ποια χώρα είναι, στα γαλλικά.
Elle s'appelle Mathilde! Elle habite en France. Elle est française!
Τμήμα Γαλλικών Σπουδών - Νήπια 1 & 2
 
 

Συγχαρητήρια στους μικρούς μας σκακιστές!

Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε το 16ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Δυτικής Θεσσαλονίκης. Από το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχαν τρία παιδιά, ο Λ. Μαναός, ο οποίος κατέκτησε την 4η θέση στη γενική κατάταξη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση των διανομαρχιακών αγώνων, η Θ. Λαμπροπούλου, η οποία κατέκτησε τη 2η θέση της γενικής κατάταξης των κοριτσιών και προκρίθηκε στην επόμενη φάση των διανομαρχιακών αγώνων, και η Κ. Καζάκη, η οποία κατέκτησε την 6η θέση γενικής κατάταξης των κοριτσιών.

Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς μας σκακιστές για την προσπάθειά τους και τις διακρίσεις που κατέκτησαν. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία για τη συνέχεια!
Όμιλος Σκάκι Νηπιαγωγείου

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Λαχειοφόρου Αγοράς | «De La Salle Science Festival»

Σας ενημερώνουμε ότι οι δύο τυχεροί λαχνοί της Λαχειοφόρου Αγοράς που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, είναι οι παρακάτω:
  1. 0022, ο οποίος κερδίζει ένα τάμπλετ, μάρκας VERO, 9,7’’  και
  2. 0133, ο οποίος κερδίζει ένα τάμπλετ, μάρκας VERO,  7΄.
Για την παραλαβή των δώρων μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Δημοτικού, στο τηλ. 2310 675020 (εσωτερικό 25).

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που τα παραπάνω δώρα δεν αναζητηθούν έως την Παρασκευή, 07-04-2017, θα χρησιμοποιηθούν σε επόμενες δράσεις του Κολεγίου.
 

Τα Μέσα Μεταφοράς

Η τάξη μας μεταμορφώθηκε σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Τα στεφάνια μας έγιναν τιμόνια και εμείς οδηγοί. Μάθαμε να οδηγούμε προσεκτικά κοιτώντας πάντοτε τα σήματα και τα φανάρια.
Παιδικός Σταθμός 3