Τα προνήπια μαθαίνουν για την τήξη και την πήξη

Γιατί παγώνει το νερό; Τι είναι αυτό που κάνει το πάγο να λιώνει; Μιλήσαμε για τη θερμότητα και τις πηγές της. Στη συνέχεια πειραματιστήκαμε τοποθετώντας πάγο στο καλοριφέρ, έξω από το παράθυρο και τέλος, παρατηρήσαμε τι θα συμβεί εάν τον κρατήσουμε στο χέρι μας. Παρατηρούσαμε καθ όλη τη διάρκεια της μέρας σε ποιο σημείο ο πάγος έλιωνε γρηγορότερα και συζητήσαμε το γιατί. Τι θα συμβεί επίσης εάν ρίξουμε αλάτι στον πάγο;
Προνήπια 1 & 2

 

 

Je te dis Joyeux Noël !

Ο μικρός σκύλος μας, ο Julien, έφερε χρωματιστές κάρτες!
Με τη βοήθεια της δασκάλας μας γράψαμε ευχές στα γαλλικά και κολλήσαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες μας με τον μικρό μας σκύλο!

Joyeux Noël et Bonne année Julien ! 
Αστεράκια 1 & 2
 

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Νηπιαγωγείου «Κάνω μια ευχή!»

Την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου μας, με τίτλο: «Κάνω μια ευχή!». Οι ευχές που έκαναν τα παιδιά φέτος τα Χριστούγεννα ήταν διαφορετικές. Ζήτησαν αγάπη, ειρήνη, εκπαίδευση, υγεία, τροφή και δικαίωμα στο παιχνίδι, για τα παιδιά όλου του κόσμου! Ευχόμαστε ολόψυχα να πραγματοποιηθούν οι ευχές τους!
 
 

 

 

 

 

 

Joyeux Noël

Κάρτες χριστουγεννιάτικες φτιάξαμε, τα κάλαντα είπαμε σε συμμαθητές και στους δασκάλους μας, τα Χριστούγεννα περιμένουμε στα γαλλικά σας τραγουδάμε!
 
Joyeux Noël et Bonne année 2018!!!
Νήπια 1&2

 

Στο σπίτι των ξωτικών

Μεταφερθήκαμε στο σπίτι των ξωτικών, όπου τα ξωτικά μας είχαν ετοιμάσει ένα χριστουγεννιάτικο γλωσσικό παιχνίδι. Αναγνωρίσαμε τις αρχικές φωνούλες από τις λέξεις «Χριστούγεννα», «Δέντρο», «Ρούντολφ», «Άγιος Βασίλης» και τις σχεδιάσαμε με χαρτοταινία στο πάτωμα. Έπειτα, κάθε φορά που ακούγαμε τη συγκεκριμένη λέξη, μέσα σε ένα παραμύθι, έπρεπε να σταθούμε πάνω στην αντίστοιχη φωνούλα.
Προνήπια 2

 

 

Λασαλιανή Επιμόρφωση στην Ελλάδα


Επιμόρφωση των επιμορφωτών – «Σε συνάντηση με τον Ιδρυτή» 
Από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2017, στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος μιας σειράς επιμορφώσεων για επιμορφωτές. Δέκα εκπαιδευτικοί από τα τέσσερα λασαλιανά σχολεία της Ελλάδας παρακολούθησαν τις ομιλίες του Fr. Dominique Cellier και του Pascal Hebbinckuys, Διευθυντή του Τομέα Εμψύχωσης/ Επιμόρφωσης στη Γαλλία. Μαζί τους, ο Fr. Nicolas, η κ. Σταυρούλα Κανελλοπούλου και ο κ. Μάρκος Βαρθαλίτης, εμψυχωτές των λασαλιανών επιμορφώσεων, που πραγματοποιούνται, εδώ και πολλά χρόνια, στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link του lasalle.org: http://lasallefrance.fr/formation-lasallienne-grece/

Joyeux Noël et Bonne année!

Τα Προνήπια εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά! Φτιάξαμε καρτούλες για να διακοσμήσουμε το δέντρο στο σπίτι μας και να στείλουμε τις ευχούλες μας στα γαλλικά!
Μάθαμε για τα έθιμα στη Γαλλία και τραγουδήσαμε πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια!
 
Vive le vent, vive le vent
Vive le vent d'hiver
Qui s'en va sifflant, soufflant
Dans les grands sapins verts
OH! Vive le temps, vive le temps
Vive le temps d'hiver
Boule de neige et jour de l'an
Et bonne année grand-mère ...
Joyeux Noël et Bonne année 2018!
Προνήπια 1 & 2