Καλοκαιρινή Γιορτή Παιδικού Σταθμού

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Παιδικού Σταθμού, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Το θέμα της καλοκαιρινής γιορτής ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με το ετήσιο εκπαιδευτικό project, που υλοποιήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά και είχε τίτλο: "Τρώγοντας υγιεινά". Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού επέλεξαν το “Bistrot La Salle”, για να δειπνήσουν, μετά την αποφοίτησή τους. Οι Σεφ του φημισμένου Bistrot έπρεπε να φτιάξουν ένα υγιεινό μενού, υιοθετώντας τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Άραγε, θα τα καταφέρουν να αφήσουν ικανοποιημένους τόσο τα παιδιά όσο και τους κριτές-γευσιγνώστες των αστεριών Michelin;
 
 

 

 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Το Σάββατο, 9 Μαΐου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", ο Δήμος Θεσσαλονίκης τίμησε τους εθελοντές της αιμοδοσίας και υπενθύμισε σε όλους τους παρευρισκομένους ότι, όταν δίνεις αίμα, δίνεις ζωή. Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αρωγοί της εθελοντικής αιμοδοσίας, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή της πόλης μας.
 

Juin juin Ιούνιος!

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με πολλά γαλλικά τραγουδάκια!
Il était un petit navire....
Ήταν ένα μικρό καράβι....
Είμαστε έτοιμοι να σαλπάρουμε!
Προνήπια 1 & 2

Εργαστήριο πηλού

Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό και δημιουργικό πρόγραμμα «Φρούτα και λαχανικά» με την ομάδα Hehe Art. Μαζευτήκαμε στην αυλή του σχολείου μας, όπου με μεγάλους όγκους φυσικού πηλού, καλλιεργήσαμε την ομαδικότητά μας, πειραματιστήκαμε και διασκεδάσαμε πλάθοντας και χτίζοντας.
Παιδικός Σταθμός

 

 

Η γιορτή μας

Τα αστεράκια ενθουσιασμένα συζητούν για τη χθεσινή τους γιορτή. Τι τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, τι έχουν να θυμούνται από αυτή; Έπειτα, ζωγραφίζουν και αποτυπώνουν σε ένα χαρτί τη γιορτή και τις εντυπώσεις, που τους άφησε.
Παιδικός Σταθμός 1

Καλοκαιρινή Γιορτή Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Δον Κιχώτης
Μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο κλασικό έργο λογοτεχνίας του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα.
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στη Γιορτή της Αποφοίτησής τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00’, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου.
 
Σας περιμένουμε όλους εκεί!
 
 

Τα Προνήπια ανακυκλώνουν το χαρτί

Τα Προνήπια δημιούργησαν το δικό τους εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου έφτιαξαν ανακυκλωμένο χαρτί. Έκοψαν εφημερίδες σε μικρά κομμάτια, τα μούλιασαν μέσα σε νερό με ατλακόλ και έπειτα, τα έβαλαν στον πολυκόφτη, όπου έγινε ο χαρτοπολτός. Τέλος, τον άπλωσαν και τον πάτησαν επάνω σε σήτα και περίμεναν να στεγνώσει για να τον επεξεργαστούν και να τον ζωγραφίσουν.
Προνήπια 1 & 2