Πειραματίσου, ανακάλυψε, επανάλαβε

Μια λεκάνη με νερό, μπόλικο πιπέρι και κρεμοσάπουνο για τα πιάτα μας περιμένουν στην παρεούλα μας.  Ρίχνουμε το πιπέρι στη λεκάνη με το νερό και ακουμπάμε με το δάχτυλο την επιφάνεια του νερού. Το δάχτυλο μας γεμίζει πιπέρι. Τα Αστεράκια ρίχνουν κρεμοσάπουνο στο δάχτυλο τους και ακουμπούν ξανά το πιπέρι στην επιφάνεια του νερού. Αυτή τη φορά, τι να δουν… Το πιπέρι απλώνεται και απομακρύνεται από το δάχτυλο τους. Ένα πείραμα που αποδεικνύει στα Αστεράκια μας, πόσο σημαντικό είναι το πλύσιμο των χεριών και του σώματος, καθώς το πιπέρι παρομοιάζεται με τα μικρόβια!

Αστεράκια 1 & 2 

  

Αυτοσχέδια καραβάκια

Στα τραπεζάκια μας εμφανίζεται μια λεκάνη με νερό, που τη μεταμορφώνουμε σε θάλασσα. Φτιάχνουμε αυτοσχέδια καραβάκια με φελλούς, ξυλάκια από σουβλάκι και χαρτιά Α4. Τι θα συμβεί, όταν τα ρίξουμε στη θάλασσα; Θα επιπλέουν; Αν τα φυσήξουμε, θα πάνε πιο γρήγορα;

Αστεράκια 1 & 2 

  

Δημιουργική απασχόληση Νηπιαγωγείου

Καθώς έχει φτάσει ο καιρός που πηγαίνουμε στη θάλασσα να δροσιστούμε, συζητήσαμε για τον βυθό της. Τι συναντάμε εκεί; Μα, φυσικά, το πιο συχνό που έχουμε δει όλοι, είναι τα ψάρια. Φτιάξαμε το δικό ψαράκι, κλείσαμε τα μάτια και φανταστήκαμε να κολυμπάμε στα γαλανά νερά της αγαπημένης μας θάλασσας!

  

Ο ψαράς

Το πάτωμα της τάξης μας μεταμορφώνεται σε θάλασσα και τα μαξιλάρια σε βάρκες. Τα μελισσάκια μας είναι έτοιμα να ψαρέψουν και κάπως έτσι μιμούνται το επάγγελμα του ψαρά. Οπτικοκινητικός συντονισμός και αδρή κινητικότητα είναι τα χαρακτηριστικά της δραστηριότητας μας!

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα!

Τα μελισσάκια μεταμορφώνονται σε επιστήμονες και είναι έτοιμα να πραγματοποιήσουν ένα διασκεδαστικό πείραμα. Σόδα φαγητού, χρυσόσκονη και ξύδι μόλις ενωθούν κάνουν το θέαμα μαγικό!

  

Νηπιαγωγείο: Υλικά για τη Σχολική Χρονιά 2024-2025

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Στον χώρο αυτό θα βρείτε τα υλικά τα οποία θα χρειαστεί να προμηθευτείτε για την τάξη σας, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Νήπια
Υλικά Τάξης
Αγγλικά
Γαλλικά
Εικαστική Αγωγή - Νήπια 1
Εικαστική Αγωγή - Νήπια 2  

Προνήπια
Υλικά Τάξης
Αγγλικά
Γαλλικά
Εικαστική Αγωγή - Προνήπια 1
Εικαστική Αγωγή - Προνήπια 2


Ζώνη Δραστηριοτήτων: Υλικά για τη Σχολική Χρονιά 2024-2025

Παιδικός Σταθμός: Υλικά για τη Σχολική Χρονιά 2024-2025

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Στον χώρο αυτό θα βρείτε τα υλικά τα οποία θα χρειαστεί να προμηθευτείτε για την τάξη σας, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.


Παιδικός Σταθμός 1 & 2
Υλικά Τάξης


Παιδικός Σταθμός 3      
Υλικά Τάξης