Εικόνες και χρώματα

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και η φύση έχει γεμίσει με ανθισμένα λουλουδάκια. Αποφασίζουμε, λοιπόν, να κάνουμε έναν περίπατο προς το μεγάλο σχολείο και να τα συναντήσουμε. Ο περίπατος μας ολοκληρώνεται στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, όπου τα Αστεράκια παίζουν για λίγη ώρα. Τώρα, είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην τάξη μας γεμάτοι με εικόνες και χρώματα.

ΠΣ1 και ΠΣ2

  

Πασχαλινή κάρτα

Τα παιδιά βάφουν με λαδοπαστέλ ξύλινα γλωσσοπίεστρα. Έπειτα, προσθέτουμε λαγουδάκια, λουλουδάκια και πεταλούδες και η πασχαλινή μας κάρτα είναι έτοιμη. 

Αστεράκια 1 & 2


  

We are so EGGcited!

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου συμμετείχαν στο μάθημα των Αγγλικών και των Γαλλικών σε κυνήγι πασχαλινών αυγών που πραγματοποιήθηκε στην αυλή τους και ευχήθηκαν δυνατά “Happy Easter” – “Joyeuses Pâques”!

  

Happy Easter Forest

Με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό οι Forest Explorers ετοιμάστηκαν για το Πάσχα!

Μεταφέραμε στο δάσος του σχολείου μας τις φωλίτσες που φτιάξαμε από οικολογικό χαρτί! Τοποθετήσαμε μέσα ξυλάκια, ξερά και φρέσκα φύλλα, μικρές πετρούλες, την προσωπική μας πινελιά,  για να κάνουμε τις πιο  όμορφες Πασχαλινές φωλίτσες. Στο τέλος, αφού μιλήσαμε για τα διαφορετικά μεγέθη αλλά και  τα χρώματα που έχουν τα αυγά, τοποθετήσαμε τα δικά μας πήλινα αυγουλάκια!

Οι Forest Explorers σας εύχονται καλό Πάσχα!

  

Συνεργατική μάθηση

Τα προνήπια καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς εξασκούνται στη συνεργατική μάθηση μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος. Την εβδομάδα που επεξεργαζόμασταν τη θεματική του Πάσχα, η συνεργατική μάθηση έδωσε το παρών μέσα από δύο δραστηριότητες στον τομέα των μαθηματικών και της γλώσσας. Στο πλαίσιο της συνεργατικής μάθησης, τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας μαθαίνουν να έχουν υπομονή και να περιμένουν τη σειρά τους, να βοηθάνε τους άλλους, να επικοινωνούν, να λύνουν προβλήματα, να εκφράζουν συναισθήματα και επιθυμίες και πολλά άλλα.

  

φυτΕΥω

Τα προνήπια κατευθύνθηκαν προς τον λαχανόκηπο του σχολείου μας και φύτεψαν αρωματικά φυτά, εκμεταλλευόμενοι την εποχή της άνοιξης. Η  επαφή με τη φύση  συμβάλει στην υιοθέτηση μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς και ενισχύει την οικολογική συνείδηση. Λέγεται ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη την επαφή με τη φύση τόσο, όσο έχει την ανάγκη της επαφής με άλλους ανθρώπου. Παιδιά που συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες που οργανώνονται στη φύση  γίνονται πιο δημιουργικά και αποκτούν θετικές κοινωνικές σχέσεις (Moore k Wong).

  

Ποιος θα αρμέξει την αγελάδα;

Μιλώντας για τα ζώα του αγροκτήματος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην αγελάδα και φυσικά... στο γάλα της! Τα μικρά μας μελισσάκια είχαν τη φανταστική εμπειρία να αρμέξουν μια (σχεδόν πραγματική) αγελάδα! Μέσα από τη δραστηριότητα αυτή, μπόρεσαν να κατανοήσουν τη διαδικασία του αρμέγματος και εν συνεχεία τα στάδια παραγωγής γάλακτος. Ο ενθουσιασμός τους ήταν απερίγραπτος!