Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 20 Νοεμβρίου 1989, ψήφισε ομόφωνα τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Με αφορμή την ημέρα αυτή, φτιάχνουμε από πηλό τα δικά μας, μοναδικά, ξεχωριστά, διαφορετικά αλλά και τόσο υπέροχα ανθρωπάκια μας!
Παιδικός Σταθμός 2


Φτιάχνουμε τα στολίδια μας

Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικο στολίδι με play doh και με κουπάτ δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει. Μόλις στεγνώσει, θα είναι έτοιμο για να το πάρουμε σπίτι και να το βάλουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.
Παιδικός Σταθμός 3

Στολίζουμε!

Τα μελισσάκια φτιάχνουν το δικό τους στολίδι και, με τη βοήθεια της δασκάλας, το κρεμάμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στην πόρτα της τάξης μας.
Παιδικός Σταθμός 3

Το όνομά μου στο χαρτί

Τα Προνήπια μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να γράφουν τα ονόματά τους, μέσα από παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες!
Προνήπια 1 & 2

 

Επισκεφθήκαμε τον "Ιχνηλάτη Ονείρων" στο κτήμα Δέδα και περάσαμε ένα υπέροχο πρωινό! Μέσα από αναπαράσταση σε πραγματικές συνθήκες, μάθαμε για το λιομάζωμα, την ελιά και τα παράγωγά της. Μαζέψαμε τις δικές μας ελιές και τις κάναμε βρώσιμες, φυτέψαμε μια ελιά, φτιάξαμε ένα έργο τέχνης με καρπούς και φύλλα ελιάς και ζυμώσαμε ελιόψωμο. Φυσικά, γνωρίσαμε τα αλογάκια του κτήματος και κάναμε ιππασία!
Νήπια και Προνήπια


 

Ένας κόσμος απ’ αγάπη κι ελπίδα!

Όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε, έναν κόσμο απ’ αγάπη κι ελπίδα, με χρώματα ουράνια θα βάψουμε τη ζωή μας, ν’ αλλάξει σελίδα. Χέρια σφιχτά θα ενώσουμε κι οι καρδιές θα κερδίσουν τη μάχη, με ένα φιλί θ’ ανταμώσουμε μοναχά σαν υπάρχει αγάπη.
Παιδικός Σταθμός 1
 

Ο Εθελοντισμός είναι μέρος της καθημερινότητάς μας!

Μεγάλη απήχηση είχαν οι φιλανθρωπικές δράσεις του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού, καθώς συλλέχθηκε μεγάλος αριθμός παιδικών ειδών ένδυσης για τον Οργανισμό "Αντηρίδα". Ακόμη, προσφέρθηκαν 56 κουτιά εβαπορέ γάλακτος στον οργανισμό "Γιατροί του Κόσμου" και αγοράστηκαν αστέρια της Μ.Κ.Ο. "Κάνε μια Ευχή Ελλάδος", για να πραγματοποιηθούν ευχές των παιδιών που το έχουν ανάγκη. Τέλος, υποστηρίχθηκε ο «Σύλλογος Φίλων Εθελοντών και Ανάδοχων Οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Άγιος Στυλιανός», μέσω της δράσης "Ετοιμάζω ένα χριστουγεννιάτικο γούρι". Μέχρι την 1η Δεκέμβρη θα συνεχιστεί η συλλογή από πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, με στόχο την αγορά αμαξιδίου για τα μέλη του Συλλόγου "Μέριμνα Ζωής".

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την προσφορά σας!