Αποφοίτηση Παιδικού Σταθμού: «Το κλειδί της γνώσης!»

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού πραγματοποίησαν την καλοκαιρινή τους γιορτή. Κατευθύνθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου μας, ανέβηκαν στη σκηνή κι έγιναν μικροί ηθοποιοί, παίζοντας στην παράσταση, με τίτλο «Το κλειδί της γνώσης». Ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες, προκειμένου να φέρουν εις πέρας τη μυστική τους αποστολή. Να ανακαλύψουν τα οκτώ κομμάτια του κλειδιού, που θα ανοίξει την πύλη της γνώσης του «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, τα κομμάτια βρέθηκαν και το βιβλίο της γνώσης ήρθε στα χέρια μας. Χρέος μας τώρα είναι να καταφέρουμε να “φτιάξουμε” εξαίρετους ανθρώπους, που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο!


Το μικρό Αρκουδάκι Ούρσους, από το Νηπιαγωγείο Ουρσουλίνες της Αθήνας, αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι και να επισκεφθεί όλα τα Νηπιαγωγεία «ΔΕΛΑΣΑΛ» της Ελλάδος, για να γνωρίσει από τα ίδια τα παιδιά την έννοια της φιλίας. Η πρώτη του στάση ήταν το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Σύρου και τώρα έφτασε στο δικό μας σχολείο. Μέσα στη βαλίτσα του, είχε παιχνίδια από το κάθε σχολείο που επισκέφθηκε. Εμείς παίξαμε με τα παιχνίδια και αποφασίσαμε να βάλουμε το δικό μας παιχνίδι φιλίας. Δημιουργήσαμε την κούκλα της φιλίας και ένα βάζο με αινίγματα για τη φιλία! Με τη σειρά μας στείλαμε τη βαλίτσα στο Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» του Αλίμου! 

    

  

Μαγικές, πολύχρωμες πεταλούδες

Τα μελισσάκια χρωματίζουν με μαρκαδόρους πάνω σε φίλτρα καφέ, για να φτιάξουν τις δικές τους πεταλούδες. 

Τι θα συμβεί, όμως, όταν βραχούν με νερό; Τότε τα χρώματα ανακατεύονται μαγικά και φτιάχνουν σχέδια μοναδικά!. 

Μια κατασκευή - παιχνίδι που αναπτύσσει τον οπτικοκινητικό μας συντονισμό.

  

  

Τελετή Αποφοίτησής Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην Τελετή Αποφοίτησής τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

"Τσελεμεντές"

Τα Αστεράκια επισκέπτονται το Kids Fun Factory και παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τσελεμεντές".

Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε σεφ, όπου μέσα από τον κόσμο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής τέχνης εκφράζονται και χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.

  

  

  

Unesco εν δράσει

Με γνώμονα τις αξίες του σχολείου, που δεν είναι άλλες από το «Μαζί κι από Κοινού» και από το «Παιδεία δεν είναι μόνο η Εκπαίδευση», το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έλαβε μέρος στο πρόγραμμα της UNESCO, για την ενσωμάτωση και διαφύλαξη της ζωντανής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023 - 2024.

Η επιλογή του θέματος προήλθε από το εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος και ήταν «Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου». Το σχολείο διαθέτει ελαιόδεντρα στους κήπους και αυτό κατέστησε περισσότερο βιωματική την εκπαιδευτική προσέγγιση. Το Κολέγιο, ως σχολείο εντασσόμενο στο  Δίκτυο των Συνεργαζόμενων Σχολείων αλλά και ως βραβευμένο σχολείο της UNESCΟ, οφείλει να διαφυλάσσει την Αειφόρο Ανάπτυξη. Στόχος είναι, μέσα από την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ), να δημιουργηθεί, μακροχρόνια και σταδιακά, μια κουλτούρα και να καλλιεργηθεί ένα ήθος προσανατολισμένα προς την αειφορία (περιβαλλοντική, πολιτιστική, κοινωνική). 

Ως συνέχεια της δράσης, το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε στην πρώτη υβριδική Ημερίδα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, η οποία έλαβε χώρα στις 18 Μαΐου 2024, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στη συγκεκριμένη ημερίδα, παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά σενάρια της Ζωντανής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι Νηπιαγωγοί του Κολεγίου, Βασιλειάδου Ξένια και Παπαδοπούλου Δήμητρα, εκπροσώπησαν και παρουσίασαν την εκπαιδευτική δράση του Νηπιαγωγείου με μεγάλη επιτυχία.


Καλοκαιρινή γιορτή Προνηπίων

Τα Προνήπια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην καλοκαιρινή γιορτή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00, στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Σας περιμένουμε όλους εκεί!