Σκαντζόχοιρος

Με έναυσμα τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, τα μελισσάκια φτιάχνουν έναν μεγάλο σκαντζόχοιρο για τον τοίχο της τάξης τους.

Πώς; Πάνω σε χαρτί του μέτρου κολλάνε καφέ οντουλέ χαρτόνι σε τριγωνικό σχήμα, έτσι καλλιεργούμε την υπομονή, τη συνεργασία και τη λεπτή μας κινητικότητα.

Μελισσάκια 


  

Ο Τριγωνοβυθός

Τα Αστεράκια μας φτιάχνουν τον δικό τους «Τριγωνοψαρούλη», με υλικά της τάξης μας. Καλλιεργούμε  τη φαντασία μας, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο βυθό, γεμάτο μικρούς και μεγάλους τριγωνοψαρούληδες.

  

  

Μαθαίνω να μετρώ τους αριθμούς στα γαλλικά

 « Les petites mains font tap, tap, tap… »

Un, deux, trois…..

τα δαχτυλάκια μου μετρώ. 

Με την κυρία μου παίζω, τραγουδώ στα γαλλικά

Και έτσι το μάθημα ξεκινά!

Vive le français!

  

  

"Βρες τον στόχο"

Τα Αστεράκια μεταμορφώνονται σε μικρές αραχνούλες που θέλουν να μαζέψουν φαγητό. Προσπαθούν να μαζέψουν το φαγητό (πον-πον) στη φωλιά τους, χωρίς αυτό να πιαστεί στον ιστό τους (χαρτοταινία). Θα τα καταφέρουν; Ένα υπέροχο παιχνίδι στόχου, συντονισμού χεριού-ματιού και αδρής κινητικότητας ξεκινά!

  

Μαθαίνουμε και δυναμώνουμε παίζοντας!

Δυναμώνουμε τα χέρια, τη λαβή και τον κορμό μας. Αποκτάμε εμπιστοσύνη στο σώμα μας, καθώς προετοιμάζουμε την άσκηση "τροχό" και καθώς κινούμαστε πάνω στη δοκό ισορροπίας. Δυναμώνουμε και ξεπερνάμε τους φόβους μας!

Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής Νηπιαγωγείου

  

  

Τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» πραγματοποιήθηκε η 2η Σχολή Γονέων, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Δώρα Τσιλιγιάννη, Βιολόγο/Διατροφολόγο

Η κ. Τσιλιγιάννη ανέπτυξε το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο και έδωσε πρακτικές λύσεις σε όλα αυτά που προβληματίζουν τους γονείς και κηδεμόνες. Οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στην ομιλήτρια, προβληματίστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την τρίτη συνάντηση της Σχολής Γονέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

  

  

Φιλανθρωπικό Bazaar για τη στήριξη του Συλλόγου «Παιδικές Καρδιές»

Χειροποίητες δημιουργίες των μαθητών του Κολεγίου μας, γαστρονομικές λιχουδιές, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, χριστουγεννιάτικα στολίδια, προϊόντα από τις «Παιδικές Καρδιές», εθελοντικές δράσεις και αιμοδοσία περιλαμβάνει το φετινό Bazaar του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». 

Τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, με τίτλο «Το χωριό των αστεριών», θα διατεθούν στις «Παιδικές Καρδιές», Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Το χριστουγεννιάτικο Bazaar ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023, από τις 10:00΄ το πρωί μέχρι τις 15:00΄ το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου, στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, οι μαθητές καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα υποδεχτούν τους προσκεκλημένους για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά κυρίως για να εκφράσουν όλοι μαζί την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.


Πληροφορίες για το κοινό: 

Κυρία Μαριάννα Πραβητιανού, υπεύθυνη της διοργάνωσης

Τηλέφωνο και ώρες επικοινωνίας: 2310.633333 (εσωτ.3), 08:00΄ - 15:00΄