Γνωριμία με το μεταλλόφωνο

Τα αστεράκια του παιδικού σταθμού εξερευνούν το μεταλλόφωνο! Μιλήσαμε για  τον τρόπο που παράγεται ο ήχος και αυτοσχεδιάσαμε στα όργανα.

Μουσική Αγωγή - Παιδικός σταθμός

Το τραγούδι της Ελπίδας

Στις Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης τα Nήπια άκουσαν το "Τραγούδι της Ελπίδας" του Νότη Μαυρουδή και το συνόδευσαν με κρουστά όργανα.

Μουσική Αγωγή - Νήπια

Βρες τον Αϊ - Βασίλη!

Τα Αστεράκια χρωματίζουν με κόκκινη τέμπερα ένα χάρτινο ποτήρι. Στη συνέχεια, προσθέτουν χεράκια με χάρτινα καλαμάκια κι ένα κεφάλι με γένια από βαμβάκι. Κάθε φορά που μετακινούν το καλαμάκι, ο Αϊ - Βασίλης χαιρετά και κρύβεται!

Παιδικός Σταθμός 2

  

Christmas Challenge

Ο τάρανδος του Αϊ- Βασίλη ζητά βοήθεια από τα Αστεράκια, για να σώσουν τα Χριστούγεννα. Το χιόνι από τον Βόρειο Πόλο εξαφανίστηκε, το έλατο έχασε τα στολίδια του και τα καμπανάκια του έλκηθρου ξύπνησαν τα παιδιά πριν την ημέρα των Χριστουγέννων! Θα καταφέρουν τα Αστεράκια να ανταπεξέλθουν στις δοκιμασίες και να σώσουν τα Χριστούγεννα;

Παιδικός Σταθμός 1

  


Το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού του Κολεγίου μας προσγειώθηκαν στο χωριό του Αϊ-Βασίλη και, αφού συναντήθηκαν με τις Μελισσοδασκάλες και Αστεροδασκάλες τους, άνοιξαν την πόρτα από το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη και των ξωτικών και πέρασαν ένα απόγευμα γεμάτο κέφι, χαρά και χριστουγεννιάτικη διάθεση. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου μεταμορφώθηκε σε έναν υπέροχο χώρο δημιουργίας, παιχνιδιού και τραγουδιού και οι μικροί μας μαθητές μαζί με τους γονείς τους διασκέδασαν, χόρεψαν και μοιράστηκαν μοναδικές στιγμές. 2022 ευχές σε όλο τον κόσμο από τον Παιδικό Σταθμό του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»!

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, το Νηπιαγωγείο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» ανέβασε τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, «Το παιδί και το όνειρο», τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Πανέμορφα σκηνικά, μοναδικά κοστούμια και υπέροχες μελωδίες «έντυσαν» με τον πιο όμορφο τρόπο την παρουσίαση των μικρών μας ηθοποιών. Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα, αλλά και όσοι παρακολούθησαν από το σπίτι καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών, τα οποία χάρισαν σε όλους μας το πιο σπουδαίο δώρο, αυτό της χαράς, της ελπίδας και των ονείρων. Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη από το Νηπιαγωγείο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»!

  

  

  

  

  

  

  

  

Όμιλος πιάνου – Χριστουγεννιάτικη συνάντηση μαθητών

Την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, οι μικρές πιανίστριες και οι μικροί πιανίστες του Κολεγίου μας υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα με μια μικρή συνάντηση. Μετά από πολύ καιρό, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την προσωπική τους δουλειά, να γνωριστούν μεταξύ τους και να αποχαιρετήσουν μουσικά το έτος που ολοκληρώνεται, ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικες και άλλες κλασικές μελωδίες με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Η Νεφέλη Χ. έπαιξε τα κομμάτια: A three note symphony και Lost teddy berry.
  • Η Κατερίνα Π. έπαιξε τα κομμάτια: Rocking Pony Ride και Down we go.
  • Η Μαρία Τ. έπαιξε τα κομμάτια: A three note symphony και Lost teddy berry.
  • Η Αλκυόνη Ρ. έπαιξε τα κομμάτια: Play together και  Jingle Bells.
  • Ο Αλέξανδρος Δ. έπαιξε τα κομμάτια: We wish you a merry Christmas και Jingle Bells.
  • Η Αναστασία Α. έπαιξε τα κομμάτια Jingle Bells, Sailing και Skating.
  • Η Βασιλική Ε. έπαιξε τo κομμάτι: Rudolph the red nosed reindeer.
  • Η Μαλένα Φ. έπαιξε τα κομμάτια: Άγια Νύχτα και A holly jolly Christmas.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου κατά τη διάρκεια της Α΄ Ζώνης Δραστηριοτήτων, από τις 13.40 έως τις 14.40.

Λόγω των περιορισμών, στη γιορτή παραβρέθηκαν μόνο οι μαθητές του ομίλου πιάνου, καθώς και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στη δασκάλα πιάνου των παιδιών, κ. Ηρώ Μενέγου.