Ο κ. Κύκλος επισκέπτεται τα αστεράκια!


Χούλα-χούπ εμφανίστηκαν στην τάξη! Τι σχήμα έχουν; Έχουμε άλλα τέτοια σχήματα στην τάξη μας; Ψάχνουμε και ανακαλύπτουμε κύκλους στην τάξη και τους τοποθετούμε μέσα στα στεφάνια. Έπειτα, κατασκευάζουμε τον δικό μας κ. Κύκλο.
Παιδικός Σταθμός 1

 

Ένα ρομπότ προγραμματισμού στην τάξη μας!

Επισκέφθηκε την τάξη μας ένας καινούριος φίλος! Είναι το Bee Bot, η έξυπνη μέλισσα-ρομπότ. Παρατηρήσαμε τα κουμπάκια στην πλάτη του και εξηγήσαμε τον τρόπο που κινείται. Έπειτα, αποφασίσαμε να του μάθουμε τα σχήματα, ξεναγώντας το στη χώρα των σχημάτων. Πειραματιστήκαμε να προγραμματίσουμε το έξυπνο ρομπότ, ώστε να περπατήσει επάνω στο ειδικά σχεδιασμένο ταμπλό και να φτάσει στο σχήμα που θέλαμε! Έτσι, μάθαμε καλύτερα τα σχήματα και ταυτόχρονα, καταφέραμε να σκεφτούμε με τη χρήση λογικών βημάτων.
Προνήπια 1 & 2

 

 

«Το χωριό των αστεριών» - Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2019

Φιλανθρωπικό bazaar για τη στήριξη του Συλλόγου «Αχτίδα», Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων με Ν.Υ. Βορείου Ελλάδας
 
Χειροποίητες δημιουργίες των μαθητών του Κολεγίου μας, γαστρονομικές λιχουδιές και χριστουγεννιάτικα στολίδια, προϊόντα από τον Σύλλογο «Αχτίδα», παιχνίδια και εργαστήρια για τα παιδιά, εθελοντικές δράσεις και αιμοδοσία περιλαμβάνει το φετινό bazaar του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». 

Τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, με τίτλο «Το χωριό των αστεριών», θα διατεθούν στον Σύλλογο «Αχτίδα».
 
Το χριστουγεννιάτικο bazaar ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου, στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, οι μαθητές, καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα υποδεχτούν τους προσκεκλημένους για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά κυρίως για να εκφράσουν όλοι μαζί την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
 
Παράλληλα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου, θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικές παραστάσεις από μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στους Ομίλους Δραστηριοτήτων του Δημοτικού μας σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς, από και προς το Κολέγιο, με λεωφορείο, το οποίο θα εκτελεί τη διαδρομή Αριστοτέλους - Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» - Αριστοτέλους, στις 10:00, 11:00, 12:00, 13:00 και 14:00.

Πληροφορίες για το κοινό:
Κυρία Μαριάννα Πραβητιανού, υπεύθυνη της διοργάνωσης
Τηλέφωνο και ώρες επικοινωνίας: 2310.674471 (εσωτ.40), 08:00 - 15:00.

Πρόγραμμα Bazaar | Στο «Χωριό των αστεριών», στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», σας περιμένουν…
 
 

Ταξίδι στη Σχηματούπολη

Επισκεφτήκαμε την πόλη των σχημάτων και γνωρίσαμε τις ιδιότητες του κύκλου, του τριγώνου, του παραλληλόγραμμου και του τετραγώνου. Το κάθε σχήμα έχει το δικό του σπίτι και για να μπούμε σ' αυτό έπρεπε πρώτα να βρούμε όλα τα αντίστοιχα σχήματα, που κρύφτηκαν στην τάξη και να ανοίξουμε την πόρτα με το σωστό κλειδί. 
Νήπια 2
 
 

Εβδομάδα σχημάτων

Τα Προνήπια, μέσα από εικαστικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, παίζουν και μαθαίνουν τα σχήματα.
Προνήπια 1 & 2

 
 

Art Bazaar του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, η έκθεση ζωγραφικής του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στην Αίθουσα Allatini - Dassault, του Γαλλικού Ινστιτούτου. Την έκθεση επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, που μαγεύτηκε από τις πρωτότυπες ιδέες των παιδιών, από τη δημιουργικότητά τους, από την αγάπη τους για την τέχνη αλλά και από το πνεύμα προσφοράς στον συνάνθρωπο.

 
Ο πουαντιγισμός, η τεχνοτροπία της pop art και της οp art, ο κυβισμός και ο σουρεαλισμός ενέπνευσαν τη φαντασία των μικρών μας δημιουργών. Στην πανέμορφη αυτή αίθουσα ζωντάνεψαν τα έργα του Κλιμτ, του Βαν Γκογκ και του Πικάσο και ταξίδεψαν όλους τους παρευρισκομένους στη μαγεία της ζωγραφικής.
 
Οι μικροί καλλιτέχνες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρουσίασαν πανέμορφα έργα, τα οποία πουλήθηκαν σε γονείς και φίλους του Κολεγίου. Όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων δόθηκαν στον Σύλλογο αρωγής γονέων των παιδιών με αυτισμό "Αχτίδα". Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημητριάδης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωστόπουλος συγκίνησαν με τον λόγο τους και ευχαρίστησαν τους μαθητές και το Κολέγιο για την ευγενική τους χειρονομία.
 
 


 

 

 

   

  

Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

Χρωματίζουμε με μπλε τέμπερα το τύπωμα της ελληνικής σημαίας και το αποτυπώνουμε πάνω σε λευκό χαρτί. Είμαστε έτοιμοι για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Παρακολουθούμε την παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, κουνώντας τις σημαίες που φτιάξαμε μόνοι μας.
Παιδικός Σταθμός 3