"Τα χεράκια της αγάπης"

Τα μελισσάκια μαθαίνουν ότι τα χεράκια μας κάνουν πολλά πράγματα αλλά δεν είναι για να χτυπάνε. Εξασκούν τον οπτικοκινητικό τους συντονισμό και την υπομονή τους φτιάχνοντας το τύπωμα της παλάμης τους.

Τα χεράκια της αγάπης είναι έτοιμα και με αυτά μαθαίνουμε να χαϊδεύουμε και να γαργαλάμε απαλά τους φίλους μας σε ένα διασκεδαστικό κινητό παιχνίδι.

  

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στο 1ο Φεστιβάλ STEAM στο NOESIS

Την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε στο STEAMLAND, το 1ο Φεστιβάλ Δραστηριοτήτων για την Τεχνολογία και τις Τέχνες, που διοργανώθηκε στο NOESIS

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις δράσεις ρομποτικής του Κολεγίου μας, για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, και διασκέδασε παίζοντας με τα πειράματα και τα κουίζ γνώσεων, που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί του Κολεγίου μας. Ο Paxi καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους στον πλανήτη STEAM του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και όλοι μαζί ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το 2ο STEAMLAND.

  

  

  

  

  

  

NOESIS STEAMLAND 23

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετέχει στο STEAMLAND 23, το πρώτο φεστιβάλ STEAM δραστηριοτήτων για παιδιά, που διοργανώνει το ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη. 

Σκοπός του φεστιβάλ  είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά 4-12 ετών να γνωρίσουν τις ομάδες και τους φορείς της πόλης μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο ευρύ πεδίο STEAM στη Θεσσαλονίκη.

Το Κολέγιό μας θα έχει συνεχή παρουσία στο Φεστιβάλ, από τις 11.00 έως και τις 19.00, τόσο ως εκθέτης όσο και με ένα πολύ ενδιαφέρον workshop, που θα θα πραγματοποιηθεί στον δεύτερο όροφο του NOΗΣΙΣ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Το πρώτο κουδούνι χτύπησε

Τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, χτύπησε το πρώτο κουδούνι του σχολείου και όλη η οικογένεια «ΔΕΛΑΣΑΛ», εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και απόφοιτοι βρέθηκαν ξανά, «μαζί και από κοινού», για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συ.Λ.Ε.Α., κ. Σταυρούλα Κανελλοπούλου, και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Ρουμπίδης. Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ευχήθηκαν υπομονή και καλή δύναμη στους μαθητές της Γ’ Λυκείου και καλωσόρισαν θερμά όλους τους μαθητές και τους γονείς τους. Η Διοίκηση του Κολεγίου και μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων, υποδέχτηκαν και βράβευσαν τους αποφοίτους του 2023, για την μεγάλη επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Με τις ευχές του Γενικού Διευθυντή του Κολεγίου, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου, και με το βλέμμα και τις προσευχές όλων μας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, οι μαθητές/τριες ξεκίνησαν το νέο σχολικό έτος αισιόδοξα και ελπιδοφόρα. 

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!


  

  

  

Καλή Σχολική Χρονιά!

 Εκ μέρους των Frères, της Διεύθυνσης του Κολεγίου,

των Διευθυντών όλων των βαθμίδων,

του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού σάς ευχόμαστε

καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα.

Γιορτή Αποφοίτησης Νηπίων Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η γιορτή Αποφοίτησης του Νηπιαγωγείου μας, στην γεμάτη από χαμόγελα Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Οι απόφοιτοί μας, αφού παρουσίασαν όλες τις δράσεις και τις μοναδικές στιγμές που πέρασαν στο σχολείο, τραγούδησαν, συγκινήθηκαν και υποσχέθηκαν ότι δεν θα βγάλουν ποτέ τον σελιδοδείκτη από το κεφάλαιο του βιβλίου τους που γράφει «Νηπιαγωγείο». Γονείς, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό καταχειροκρότησαν τους αποφοίτους, ένιωσαν περήφανοι με τα επιτεύγματά τους και τους ευχήθηκαν καλή συνέχεια στο Δημοτικό!

  

  

  

  

  

  

  

Νηπιαγωγείο: Υλικά για τη Σχολική Χρονιά 2023-2024

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Στον χώρο αυτό θα βρείτε τα υλικά τα οποία θα χρειαστεί να προμηθευτείτε για την τάξη σας, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Νήπια
Υλικά Τάξης
Αγγλικά
Γαλλικά
Εικαστική Αγωγή - Νήπια 1
Εικαστική Αγωγή - Νήπια 2  

Προνήπια
Υλικά Τάξης
Αγγλικά
Γαλλικά
Εικαστική Αγωγή - Προνήπια 1
Εικαστική Αγωγή - Προνήπια 2


Ζώνη Δραστηριοτήτων: Υλικά για τη Σχολική Χρονιά 2023-2024