Ο Σύλλογος Γονέων μοιράζει βασιλοπιτάκια στα Νηπιάκια

Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού μας, μοίρασε βασιλοπιτάκια στους μαθητές των Προνηπίων και Νηπίων και ευχήθηκε σε όλα τα παιδάκια υγεία, αγάπη και μια δημιουργική χρονιά. Οι μαθητές που βρήκαν το φλουρί πήραν ένα πανέμορφο δωράκι από το Σύλλογο αλλά και τη μεγάλη αγκαλιά και χειροκρότημα από τους συμμαθητές τους. 

  

  

Τα συμπληρωματικά χρώματα

Με έναυσμα την γνωριμία με τα συμπληρωματικά χρώματα, ανακατεύουμε μέσα σε διαφανή σακουλάκια κίτρινο, κόκκινο και μπλε χρώμα φτιάχνοντας το μωβ, το πράσινο και το πορτοκαλί. Ένα αισθητηριακό παιχνίδι (sensory play) ιδιαίτερα διασκεδαστικό και δημιουργικό. 

Παιδικός Σταθμός 3


Πλανήτες και διάστημα

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε το project μας! Είδαμε τον πλανήτη όπου κατοικούμε, κάναμε την αναπαράστασή του με πλαστελίνη, γυμναστήκαμε σαν αστροναύτες, πήραμε το ειδικό πτυχίο και.... είμαστε έτοιμοι να απογειωθούμε! Απολαύστε μας!

Προνήπια 1 και 2

    

"Μεγαλώνοντας παιδιά με ψυχική ανθεκτικότητα" - 4η Σχολή Γονέων

Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» πραγματοποιήθηκε η 4η Σχολή Γονέων, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Έλλη Κάγκα, Φιλόλογο, Οργανωσιακή Ψυχολόγο και Διευθύντρια Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η κ. Κάγκα παρουσίασε τον ορισμό της ψυχικής ανθεκτικότητας και τα χαρακτηριστικά των ψυχικά ανθεκτικών ανθρώπων και έδωσε εκείνα τα εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη αυτής της δεξιότητας. Οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στην ομιλήτρια, προβληματίστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη πέμπτη συνάντηση της Σχολής Γονέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

  

  

Βοηθώντας τη Bee bot στο ταξίδι της για τη «γνώση»

Εξοικειωνόμαστε με το ελληνικό αλφάβητο και με την αλγοριθμική σκέψη μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δράσεις. Η γνώση γίνεται παιχνίδι! 

Νήπια 2

  

  

Τα κάλαντα του Νικηφόρου Λύτρα

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, στο καλλιτεχνικό μας εργαστήρι με τα παιδιά των Νηπίων, είδαμε και μιλήσαμε για τον πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα – Τα κάλαντα. Ένα έθιμο πολύ αγαπητό από μεγάλους και μικρούς. Μετρήσαμε πόσα παιδιά υπάρχουν στον πίνακα, τι μουσικά όργανα κρατάνε, και παρατηρήσαμε πώς η παρέα ενσωματώνει και άλλες εθνικότητες. Είδαμε τη μάνα με το βρέφος αγκαλιά να στέκεται και να απολαμβάνει τα κάλαντα των παιδιών. Παρατηρήσαμε τα αντικείμενα της αυλής και σκεφτήκαμε τι άλλο μπορεί να υπήρχε τριγύρω. Τέλος απεικονίσαμε τον πίνακα στα μπλοκ μας, με βάση όλα όσα είπαμε. 

Καλλιτεχνικό εργαστήρι

  

  

Τα παιδιά προσφέρουν στα παιδιά

Στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ», οι μαθητές μας προσέφεραν βιβλία στη μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4All, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών. Μια μικρή κίνηση που μπορεί να φέρει χαρά σε πολλά παιδιά και να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση στους μαθητές μας. 

Η Πρόεδρος της εταιρείας, κυρία Ελένη Γερουλάνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Κολεγίου, σημειώνοντας συγκεκριμένα: «Σας ευχαριστώ ξανά και ξανά για όλη την υποστήριξη, εμπιστοσύνη, εξαιρετική συνεργασία και αγάπη της οικογένειας του Σχολείου σας, όλα αυτά τα χρόνια»