Παιχνίδια με το όνομά μου

Στο πλαίσιο εκμάθησης του ονόματός μας και ανάπτυξης της λεπτής μας κινητικότητας, αξιοποιήσαμε δημιουργικά το όνομά μας, φτιάχνοντας καρτέλες με τη μέθοδο της μπατονέτας (πουαντιγιέ). Ακόμη, χρησιμοποιήσαμε την εκπαιδευτική μελισσούλα (Bee bot), για να εντοπίσουμε το αρχικό γράμμα του ονόματός μας.

Προνήπια 1 και 2

  

  

Τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη... Ο σκίουρος

Δυο οικογένειες σκίουρων προσπαθούν να μαζέψουν καρύδια στις φωλιές τους πριν πέσουν σε χειμερία νάρκη. Ποια οικογένεια θα μαζέψει άραγε τα περισσότερα;

Παιδικός Σταθμός 3

  

"Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο"

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την ημέρα του Πολυτεχνείου, τα Προνήπια του σχολείου δημιούργησαν ομαδικές κατασκευές. Αφού επεξεργαστήκαμε το τραγούδι "Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο", αναζητήσαμε το βαθύτερο νόημα του, όπως την ελευθερία, την αγάπη, την δημοκρατία και τα αποτυπώσαμε στις κατασκευές μας.

Προνήπια 1 και 2

  

Προετοιμασία για το Christmas bazaar

Τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού προετοιμάζονται για το χριστουγεννιάτικο bazaar του Κολεγίου μας. Με τα μαγικά τους χεράκια φτιάχνουν μοναδικές δημιουργίες σε καμβά και συνθέτουν τα ημερολόγια του νέου έτους!

Παιδικός Σταθμός 1 & 2

  


Η κουκουβάγια

Τα Μελισσάκια γνωρίζουν από τα ζώα του δάσους, την κουκουβάγια. Βουτούν τα πινέλα τους σε καφέ τέμπερα και βάφουν λευκά χάρτινα ποτήρια για να φτιάξουν τη δική τους τρισδιάστατη κουκουβάγια.

Παιδικός Σταθμός 3

  

  

«Το χωριό των αστεριών» - Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2021

Φιλανθρωπικό bazaar για τη στήριξη του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Α.ΜΕ.Α «Ο ΣΩΤΗΡ». 

Χειροποίητες δημιουργίες των μαθητών του Κολεγίου μας, γαστρονομικές λιχουδιές και χριστουγεννιάτικα στολίδια, προϊόντα από το Σωματείο «Ο Σωτήρ», παιχνίδια για τα παιδιά, εθελοντικές δράσεις και αιμοδοσία περιλαμβάνει το φετινό bazaar του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». 

Τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, με τίτλο «Το χωριό των αστεριών», θα διατεθούν στο Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Α.ΜΕ.Α «Ο Σωτήρ».

Το χριστουγεννιάτικο bazaar ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, από τις 10:00΄ το πρωί μέχρι τις 15:00΄ το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου, στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, οι μαθητές, καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα υποδεχτούν τους προσκεκλημένους για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά κυρίως για να εκφράσουν όλοι μαζί την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Την ίδια μέρα, από τις 10:00’ έως και τις 13:00’ η κινητή μονάδα του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Κατά την είσοδο των επισκεπτών στους χώρους της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας κατά του COVID-19.


Πληροφορίες για το κοινό: 

Κυρία Μαριάννα Πραβητιανού, υπεύθυνη της διοργάνωσης

Τηλέφωνο και ώρες επικοινωνίας: 2310.674471 (εσωτ.40), 08:00΄ - 15:00΄.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» // 5 Δεκεμβρίου 2021


Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», το οποίο πραγματοποιείται εδώ και έξι (6) χρόνια, συνεχίζει να χαρίζει το ωραιότερο δώρο στους συνανθρώπους μας.

"Μαζί και από Κοινού" θα τα καταφέρουμε και πάλι!

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, από τις 10:00' έως και τις 13:00', η κινητή μονάδα του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Πρόκειται για σημαντική κίνηση, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, που μπορεί να δώσει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία σε όλο τον κόσμο. Με όπλο την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να χαρίσουμε το πολυτιμότερο δώρο στους συνανθρώπους μας, και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες. 

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/3lNhUow .

Διαβάστε το ενημερωτικό υλικό για τους αιμοδότες εδώ: https://bit.ly/3lPDkkS.

Η προσέλευση στον χώρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», θα γίνεται με μάσκα και σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Για το ραντεβού τους, οι υποψήφιοι αιμοδότες μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά εδώ https://forms.gle/7dC1Ubgd3H6kBBtRA έως την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, και η γραμματεία του Κολεγίου θα επικοινωνήσει μαζί τους για το ραντεβού.

Δίνουμε αίμα! Δίνουμε ζωή!