Ένα και δύο πηδάω τα κύματα...στον όμιλο του Στίβου

Μέσα από ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα, με μορφές διδακτικών αντικειμένων που είναι κατάλληλα για της ηλικιακές ομάδες μαθητών προνηπίων και νηπίων, οι μικροί μας μαθητές διδάχθηκαν το δρόμο μετ' εμποδίων στον όμιλο του στίβου. 

Το μεγαλύτερο και δυσκολότερο εμπόδιο, ήταν το πελώριο κύμα που δημιουργούσε η πολύχρωμη θάλασσα στην αυλή μας, αλλά και αυτό μπόρεσαν και το πέρασαν με επιτυχία, χάρης την προσπάθεια και την επιμονή τους. 

Club track & field - Όμιλος Στίβου

  

  

«Γνωρίζω τη ζωή μέσα από το σώμα και τα συναισθήματά μου»

Με τη συμμετοχή της κ. Ιακώβου Δέσποινας, παιδοψυχολόγου του Κολεγίου μας, οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να προσκομίσουν πολύτιμες πληροφορίες για το σώμα τους.

Νήπια 1

  

  

Στο πλαίσιο του 1ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, τα Νήπια δημιούργησαν ένα βραχιολάκι με σπάγκο, χάντρες κι ένα πλαστικό πλαίσιο  όπου οι γονείς θα γράψουν τη διεύθυνση και το τηλέφωνο τους. Με τη  συγκεκριμένη εικαστική δραστηριότητα, τα Νήπια έχουν ως στόχο να αφυπνίσουν και τους γονείς τους για τις γνώσεις που προσκόμισαν.  

Νήπια 1

  

  

Ο Πύργος

Στον όμιλο του σκάκι μάθαμε για τον Πύργο. Ο Πύργος  είναι ένα από τα κομμάτια στο σκάκι. Είναι λιγότερο ισχυρός από την βασίλισσα, αλλά ισχυρότερος από τον ίππο ή τον αξιωματικό (η βασίλισσα και ο πύργος χαρακτηρίζονται και βαριά κομμάτια). Κάθε παρτίδα σκάκι ξεκινά με κάθε παίκτη να έχει δύο πύργους, τοποθετημένους στις γωνίες της σκακιέρας (στα τετράγωνα α1 και θ1 για τα λευκά και στα τετράγωνα α8 και θ8 για τα μαύρα).

Όμιλος σκάκι Νηπιαγωγείου

  

''Επικοινωνία με τους νέους φίλους μας στη Γαλλία''

Τα Νήπια 1&2 είχαν τη χαρά να επικοινωνήσουν με παιδιά από το Νηπιαγωγείο της Γαλλίας École Maternelle Jean-Claude Fourquez, που βρίσκεται έξω από το Παρίσι. Μιλήσαμε για τις cartes postales, για τους φίλους δια αλληλογραφίας ''correspondants''. Δημιουργήσαμε όμορφες κάρτες λέγοντας τα νέα μας και ζωγραφίσαμε για τους νέους μας φίλους.    

Νήπια 1 & 2

  

  

Club baby tennis Νηπιαγωγείου

Μέσω των μαθημάτων τένις μαθαίνουμε στα παιδιά να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με παιδιά της ηλικίας τους. Παράλληλα, τα παιδιά καλλιεργούν τις κινητικές και κοινωνικοσυναισθηματικές τους δεξιότητες. 


Η pizza των σχημάτων

Τα προνήπια αναγνώρισαν και κόλλησαν σε ένα χάρτινο πιάτο τα διάφορα σχήματα. Έπειτα, μέτρησαν και συμπλήρωσαν τους κατάλληλους αριθμούς δίπλα από τα αντίστοιχα σχήματα. Με αυτό τον τρόπο, εξασκήθηκαν στην αριθμητική, τη γεωμετρία και τη γραφή!

Προνήπια 1 & 2