Δημιουργώ και μαθαίνω

Στο πρώτο μέρος της δραστηριότητας αυτής, τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα ψαλίδια τους, κόβουν γαντάκια και σκουφάκια. Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος, μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία της Γλώσσας, αναγνωρίζουν, διαβάζουν και γράφουν τις λέξεις «ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ» στον σκούφο και τη χρονολογία στα τέσσερα γαντάκια που έκοψαν.
Νήπια 1

 

Οι αριθμοί

Στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία τα παιδιά εξοικειώνονται με τους αριθμούς «0-5».Τους αναγνωρίζουν, τους γράφουν αριθμητικά και ολογράφως (με κεφαλαία και μικρά), τους απαριθμούν από το 0-5 και αντιστρόφως, κατανοούν τις ποσότητες που αντιστοιχεί ο κάθε ένας εξ αυτών και συμμετέχουν σε παιχνίδια που ενισχύουν την κατάκτηση τους.
Νήπια 1

 

Η Ακροστιχίδα του Χειμώνα

Πρόκειται για μία ομαδική εργασία, στο πλαίσιο της Μαθησιακής Περιοχής της Γλώσσας, όπου τα παιδιά αναζητούν τις κατάλληλες λέξεις για να δημιουργήσουν την Ακροστιχίδα της λέξης «ΧΕΙΜΩΝΑΣ».
Νήπια 1
 

Πρώτες Βοήθειες σε Βρέφη και Παιδιά

Το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου - Λυκείου του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Veritas, επιμορφωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε βρέφη και παιδιά, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη κατάρτιση των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου του Κολεγίου, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά στο περιβάλλον του σχολείου.  Ο εισηγητής του σεμιναρίου και πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ, κ. Χολίδης, απάντησε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων και έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί.
 
 

 

 

 

Επίσκεψη στο ΝΟΕSIS

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το NOESIS, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, όπου παρακολούθησαν τον «Μαγεμένο ύφαλο» και τη «Διαστημική αποστολή: Νυχτερινός ουρανός». Ήταν μία μοναδική εμπειρία!
Νηπιαγωγείο

 

Φύλλα και καρποί ελιάς

Τα φύλλα και οι καρποί της ελιάς δίνουν στα παιδιά το έναυσμα για ποικίλες παιγνιώδεις δραστηριότητες στο πλαίσιο των Μαθησιακών περιοχών της Γλώσσας και των Μαθηματικών.
Νήπια 1
 

Το δέντρο που έδινε

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν την τρυφερή αυτή ιστορία στον χώρο του Κολεγίου μας. Ο Σελ Σίλβερστεϊν, με τη συγκινητική αυτή αλληγορία του θέλησε να περάσει στις ψυχές των παιδιών το πανανθρώπινο μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης, προσφοράς και γενναιοδωρίας.
Νηπιαγωγείο