Μαγικές, πολύχρωμες πεταλούδες

Τα μελισσάκια χρωματίζουν με μαρκαδόρους πάνω σε φίλτρα καφέ, για να φτιάξουν τις δικές τους πεταλούδες. 

Τι θα συμβεί, όμως, όταν βραχούν με νερό; Τότε τα χρώματα ανακατεύονται μαγικά και φτιάχνουν σχέδια μοναδικά!. 

Μια κατασκευή - παιχνίδι που αναπτύσσει τον οπτικοκινητικό μας συντονισμό.

  

  

Τελετή Αποφοίτησής Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην Τελετή Αποφοίτησής τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

"Τσελεμεντές"

Τα Αστεράκια επισκέπτονται το Kids Fun Factory και παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τσελεμεντές".

Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε σεφ, όπου μέσα από τον κόσμο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής τέχνης εκφράζονται και χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.

  

  

  

Unesco εν δράσει

Με γνώμονα τις αξίες του σχολείου, που δεν είναι άλλες από το «Μαζί κι από Κοινού» και από το «Παιδεία δεν είναι μόνο η Εκπαίδευση», το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έλαβε μέρος στο πρόγραμμα της UNESCO, για την ενσωμάτωση και διαφύλαξη της ζωντανής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023 - 2024.

Η επιλογή του θέματος προήλθε από το εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος και ήταν «Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου». Το σχολείο διαθέτει ελαιόδεντρα στους κήπους και αυτό κατέστησε περισσότερο βιωματική την εκπαιδευτική προσέγγιση. Το Κολέγιο, ως σχολείο εντασσόμενο στο  Δίκτυο των Συνεργαζόμενων Σχολείων αλλά και ως βραβευμένο σχολείο της UNESCΟ, οφείλει να διαφυλάσσει την Αειφόρο Ανάπτυξη. Στόχος είναι, μέσα από την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ), να δημιουργηθεί, μακροχρόνια και σταδιακά, μια κουλτούρα και να καλλιεργηθεί ένα ήθος προσανατολισμένα προς την αειφορία (περιβαλλοντική, πολιτιστική, κοινωνική). 

Ως συνέχεια της δράσης, το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε στην πρώτη υβριδική Ημερίδα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, η οποία έλαβε χώρα στις 18 Μαΐου 2024, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στη συγκεκριμένη ημερίδα, παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά σενάρια της Ζωντανής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι Νηπιαγωγοί του Κολεγίου, Βασιλειάδου Ξένια και Παπαδοπούλου Δήμητρα, εκπροσώπησαν και παρουσίασαν την εκπαιδευτική δράση του Νηπιαγωγείου με μεγάλη επιτυχία.


Καλοκαιρινή γιορτή Προνηπίων

Τα Προνήπια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην καλοκαιρινή γιορτή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00, στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

«Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου»

Τα Νήπια επισκέφτηκαν την εταιρεία PELOPAC Α.Β.Ε.Ε., στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. H PELOPAC αναπτύσσει και παράγει υψηλής ποιότητας Ελληνικά και Μεσογειακά προϊόντα για κορυφαίες μάρκες και μεγάλες αλυσίδες λιανικής, παγκοσμίως, όπως: οι Η.Π.Α., η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη. Σε συνέχεια της εκπαιδευτικής δράσης του Νηπιαγωγείου για το πρόγραμμα της UNESCO, γύρω από τη ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά, «Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου», οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους για την ελιά. Ξεναγήθηκαν στους χώρους και γνώρισαν βιωματικά τη διαδικασία της παραγωγής από μία γραμμή, "το βαζάκι". Κατά την επίσκεψη, τα Νήπια συλλέξανε πληροφορίες για τα είδη ελιάς που παράγει η εταιρία, για την προέλευση της πρώτης ύλης, τη διανομή στο εξωτερικό καθώς και κάποιες απαραίτητες εργασίες και προετοιμασίες που γίνονται καθημερινά από το ανθρώπινο δυναμικό για την απαραίτητη τήρηση των κανόνων υγιεινής. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια έκπληξη!

  

  

Καλοκαιρινή Γιορτή Παιδικού Σταθμού - «Μελισσοπαιχνιδίσματα»

Τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, στον υπέροχο αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή των μικρότερών μας μαθητών, με τίτλο: «Μελισσοπαιχνιδίσματα»

Στη μικρή μας κυψέλη όλοι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έζησαν, «μαζί και από κοινού», μία συναρπαστική μελισσοπεριπέτεια, με πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια, μουσική, ζωγραφική και γέλια. 

Τα μικρά μας παιδιά, με συγκίνηση και ενθουσιασμό αποφοιτούν από τη Μελισσοτάξη τους και ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους για νέες περιπέτειες!