Παζλ ονομάτων

Τα παιδιά λένε ρυθμικά το όνομά τους χτυπώντας παλαμάκια σε κάθε συλλαβή. Εν συνεχεία, έχουν στη διάθεσή τους την καρτέλα του ονόματός τους και μια δεύτερη καρτέλα, όπου το όνομά τους είναι κομμένο σε συλλαβές. Καλούνται να συνθέσουν τις συλλαβές και να σχηματίσουν το παζλ του ονόματός τους.
Νήπια 1

 

 

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού και στο Νηπιαγωγείο!

Μαθαίνουμε το νόημα του Αθλητισμού «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»
Φυσική Αγωγή

 

 

Γιορτάζοντας τις Παγκόσμιες Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης

Το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» εύχεται σε όλον τον κόσμο... ΕΙΡΗΝΗ!
Νήπια 2

Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε!

Τι μπορεί να κάνει ένα χέρι όταν είναι λυπημένο; Υπάρχουν πολύχρωμα χέρια; Και αν ναι, πώς αποκτούν τα χρώματά τους; Τα αστεράκια σχεδιάζουν και χρωματίζουν τα δικά τους χεράκια δίνοντας με αυτόν τον τρόπο απλόχερα την αγάπη τους!
Παιδικός Σταθμός 1

 

Τα Προνήπια μαθαίνουν για το φθινόπωρο

Σαν μικροί εξερευνητές, τα Προνήπια παρατήρησαν τις αλλαγές στη φύση κατά τον πρώτο μήνα του σχολείου και γνώρισαν την εποχή του φθινοπώρου.
Προνήπια 1 & 2
 
 
 

European Day of Languages

Η 26η  Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο και ενθαρρύνει την μάθηση ξένων γλωσσών σε οποιαδήποτε ηλικία. Ως νηπιαγωγείο που κατανοεί και εκτιμά τη σημασία των ξένων γλωσσών και συμπεριλαμβάνει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα τη διδασκαλία της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα με τους μαθητές μας στο μάθημα των αγγλικών. Ζωγραφίσαμε, λοιπόν, τις σημαίες κάποιων Ευρωπαϊκών χωρών και μάθαμε να χαιρετάμε και σε άλλες γλώσσες, όπως τα ισπανικά “Buenos dias”. Η γλωσσική πολυμορφία είναι σπουδαίο χαρακτηριστικό της ηπείρου μας και είναι σημαντικό να την εμφυσούμε στους μαθητές μας από μικρή ηλικία.
 
 

Πόσες συλλαβές έχει το όνομά μου;

Κάθε στεφανάκι είναι μία συλλαβή. Πηδάμε στα στεφανάκια φωνάζοντας τις συλλαβές του ονόματός μας και βρίσκουμε πόσες κρύβονται μέσα του. Αφού βρούμε τον σωστό αριθμό, τρέχουμε στην αυλή και με το σύνθημα πρέπει ο κάθε αριθμός να μπει στο σωστό στεφάνι. 
Νήπια 2