Επιχείρηση "Πασχαλινό αυγό"!

Τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού αναλαμβάνουν δράση και μία πασχαλινή αποστολή ξεκινά! Καλούνται να βάψουν τα αυγά του Πάσχα με διαφορετικούς και πρωτότυπους τρόπους, σύμφωνα με τις οδηγίες, που τους στέλνουν οι Αστεροδασκάλες, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής τους επικοινωνίας. Τι θα συμβεί, όταν τα αυγουλάκια βουτήξουν μέσα σε αφρό ξυρίσματος και χρώματα ζαχαροπλαστικής; 

Αυτό, θα το ανακαλύψουν τα Αστεράκια!

Αστεράκια

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ // Γιορτή αγίου Ι.-Β. Δελασάλ

Κάθε χρόνο, στις 15 Μαΐου, όλα τα λασαλιανά σχολεία του κόσμου τιμούν τη γιορτή του αγίου I.-Β. Δελασάλ. Για όλους τους Λασαλιανούς, είναι μια ημέρα χαράς, καθώς γιορτάζουμε τον Προστάτη της νεότητας και των Διδασκάλων, τον καινοτόμο, τον Ιδρυτή μας. 

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, το Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, στις 19:00, να παρακολουθήσετε διαδικτυακά τη Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στη μνήμη του αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό και Ενοριακό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας, παρουσία του Αδ. Νικόλαου Πρίντεζη

Παρακολουθήστε ζωντανά: http://bit.ly/delasallelive


Λίγα λόγια για τον Jean-Baptiste de La Salle

Ο οραματιστής παιδαγωγός Jean–Baptiste de La Salle έζησε τον 17ο αιώνα, στη Γαλλία του Λουδοβίκου ΙΔ΄. Σε μια εποχή, κατά την οποία η εκπαίδευση αφορούσε μόνο τους υποψηφίους κληρικούς και τα παιδιά των ευγενών, ο ιερέας de La Salle αφοσιώθηκε με πάθος στην εκπαίδευση των χειρωνάκτων και των φτωχών – χωρίς να αποκλείει και τους εύπορους –, δίνοντας ζωντανή μαρτυρία αγάπης και σεβασμού στο παιδί.  

Γνωστός για τον πρωτοποριακό του ρόλο στην εκπαίδευση, δίδαξε τους νέους στη μητρική τους γλώσσα και όχι στα λατινικά, όπως είχε καθιερωθεί στην εποχή του. Παράλληλα, αναζήτησε λύσεις για τις οικονομικές και συναισθηματικές ανάγκες τους, για τις κοινωνικές απαιτήσεις, για τις σχέσεις, για τις σχολικές και διανοητικές ανάγκες τους, καθώς και για τις θρησκευτικές και πνευματικές υποχρεώσεις τους. Προετοίμασε τους νέους να αντιμετωπίσουν τη ζωή και την ένταξή τους στην κοινωνία, με όλες τις σωματικές, πνευματικές και ηθικές τους δυνάμεις. Γι’ αυτό επιδίωξε να έχουν αυτοκυριαρχία σε όλες τις καταστάσεις της ζωής.

Ο de La Salle εφοδίασε τους μαθητές με γνώσεις, οι οποίες θα τους εξασφάλιζαν τη σωτηρία της ψυχής τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Παρείχε στα παιδιά κοινωνική μόρφωση, σύμφωνα με  συγκεκριμένους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας. Στόχευσε, επίσης, σε μια μόρφωση ηθική, μέσω της καλλιέργειας των αναγκαίων αρχών και αξιών που ήταν ικανές να εμποτίζουν όλη τη ζωή και να σφυρηλατούν πρόσωπα ελεύθερα και αυτόνομα. 

Φιλοδοξία του ήταν να αποκτήσουν οι νέοι πίστη και αγάπη, στοιχεία τα οποία διαμορφώνουν τους πραγματικούς χριστιανούς. Όλα τα παραπάνω εξηγούν γιατί το έργο του de La Salle εξακολουθεί να φέρει καρπούς ως τις μέρες μας. 

Με εκτίμηση

Από τη Γενική Διεύθυνση του 

Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης


Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Μπορεί οι συνθήκες τη φετινή σχολική χρονιά να είναι ιδιαίτερες, ωστόσο εμείς φέραμε λίγη μαγεία στην καθημερινότητά μας, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Παρουσιάσαμε τα αγαπημένα μας παραμύθια και θυμηθήκαμε ότι τα βιβλία μάς χρειάζονται φροντίδα, για να μπορούν να διατηρούν τη μαγεία και τη φαντασία, που έχουν κρυμμένα μέσα τους. 

Προνήπια


Εορτασμός της επετείου του 1821… και ηλεκτρονικά!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπίων, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την επέτειο για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας και στο μάθημα Πληροφορικής! Έπιασαν, λοιπόν, τα ποντικάκια τους και χρωμάτισαν ελληνικές σημαίες και τσολιαδάκια στον Η/Υ, ενισχύοντας έτσι τη λεπτή κινητικότητα και τιμώντας τους ήρωες του 1821! 

Νήπια 1 & 2

25η Μαρτίου 2021: Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Η επέτειος για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας μας από τον τουρκικό ζυγό γιορτάστηκε από τα Προνήπια διαφορετικά, αυτή τη χρονιά. Φτιάξαμε τους δικούς μας τσολιάδες και όρθιοι τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Έπειτα, κάναμε παρέλαση κρατώντας ψηλά τις σημαίες που δημιουργήσαμε και τιμήσαμε αυτή την τόσο σημαντική για τη χώρα μας ημέρα. Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Προνήπια  

  

Τιμούμε τους ήρωες του 1821

Τα Νήπια γνωρίζουν τους ένδοξους ήρωες της ελληνικής Επανάστασης με τη βοήθεια του περήφανου Τσολιά και της Αμαλίας. Ταξιδεύουν μέσα από τον υπολογιστή τους 200 χρόνια πριν και τιμούν τους αγωνιστές της πατρίδας μας.

Νήπια 

  

  

Ηλεκτρονικές Αστερο-εκπλήξεις!

Αστεράκια και Αστεροδασκάλες επικοινωνούμε καθημερινά, μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου. Έτσι, βρίσκουμε τρόπο, ακόμα και από μακριά να διασκεδάζουμε όλοι μαζί! Κλόουν και χαρταετοί δεν λείπουν απ' τα παιχνίδια μας, ενώ μας περιμένουν πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Αστεράκια