Εκπαιδευτική επίσκεψη «Παιδί και σκύλος»

Τα Προνήπια επισκέφθηκαν τον Κυνοφιλικό Σύλλογο «ΚΥΝΟΓΝΩΣΙΑ», όπου οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές σκύλων μάς παρουσίασαν θέματα που αφορούν τα σκυλάκια και τα ζώα γενικότερα, τη συμβίωση με αυτά, αν και πώς τα προσεγγίζουμε, καθώς και πολύτιμες συμβουλές προς το προσωπικό του σχολείου, για τον τρόπο διαχείρισης μίας σκηνής που περιλαμβάνει σκύλο/σκύλους, τι πρέπει να πούμε στα παιδιά σε κάθε περίπτωση κ.ά. Παρακολουθήσαμε πώς αλληλεπιδρά ένας σκύλος με τον κηδεμόνα του, αλλά και ήρθαμε σε επαφή με έναν φιλικό σκύλο, ώστε να υπάρχει ασφαλής και ευχάριστη βιωματική εμπειρία. Επίσης, γνωρίσαμε το επάγγελμα του κτηνιάτρου, μέσα από μια πραγματική εξέταση σκύλου από έναν κτηνίατρο.

  

9o Art Bazaar Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στην Αίθουσα Allatini - Dassault, του Γαλλικού Ινστιτούτου. Πλήθος κόσμου μάς τίμησε με την παρουσία του και θαύμασε τα όμορφα έργα των παιδιών, που με δημιουργικότητα, αγάπη για την τέχνη αλλά και για το σχολείο τους, φιλοτέχνησαν. 

Κάθε τάξη ασχολήθηκε με διαφορετικούς καλλιτέχνες, παρατηρώντας την τεχνική τους, μαθαίνοντας για την πορεία τους και λαμβάνοντας αφορμή από το έργο τους, ώστε να δημιουργήσουν με τη σειρά τους τα δικά τους έργα. 

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου γνώρισαν τον ζωγράφο της Αναγέννησης Giuseppe Arcimboldo και την ιδιαίτερη τεχνική του, για να δημιουργεί ανθρώπινα πορτρέτα με την χρήση φρούτων και λαχανικών ως ανθρώπινων χαρακτηριστικών. Κάθε μαθητής, αφού μελέτησε τα έργα του Arcimboldo, επέλεξε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσει, ώστε να δημιουργήσει το δικό του πολύχρωμο πορτρέτο.

Οι μαθητές των Προπηνίων ήρθαν σε επαφή με το έργο του Henri Matisse και πιο συγκεκριμένα της περιόδου που εμπνεόταν από τα collage, για να δημιουργεί έργα με απλά μοτίβα. Έτσι οι μικροί καλλιτέχνες, αφού μελέτησαν τα σχέδια, τα σχήματα και τις φόρμες από τα έργα του Henri Matisse, δημιούργησαν τα δικά τους έργα με έντονα χρώματα και ελεύθερα σχήματα.  

Οι μαθητές του Δημοτικού είχαν ως βασικό θέμα την ελληνική τοπιογραφία. Αρχικά, γνώρισαν τα βασικά χαρακτηριστικά της ζωγραφικής τοπίου, ενώ, στη συνέχεια, διδάχθηκαν τον βασικό διαχωρισμό φυσικού και αστικού τοπίου. Τέλος, κάθε τάξη μελέτησε το έργο ενός έλληνα ζωγράφου που ασχοληθηκε με την τοπιογραφία. Έτσι, τα παιδιά γνώρισαν τα σχηματοποιημένα τοπία του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, δημιούργησαν τα δικά τους λυρικά τοπία, όπως ο Κωνσταντίνος Παρθένης, αλλά και τοπία με δυνατά και καθαρά χρώματα, όπως ο Κωνσταντίνος Μαλέας. Δημιούργησαν έργα με μεταϊμπρεσιονιστικά στοιχεία, όπως ο Σπύρος Παπαλουκάς και, τέλος, γνώρισαν το προσωπικό εξπρεσιονιστικό ύφος του Παναγιώτη Τέτση

Οι μικροί καλλιτέχνες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρουσίασαν πανέμορφα έργα, τα οποία διατέθηκαν σε γονείς και φίλους του Κολεγίου. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το Art Bazaar του 2025!

  

  

  

  

  

  

  

Ο Πύργος της Πίζας

Τα Αστεράκια ταξιδεύουμε στην Ιταλία και επισκεπτόμαστε τα υπέροχα μνημεία της. Μα, τι συμβαίνει με τον πύργο της πίζας; Πράγματι γέρνει; Ας βάλουμε όλη μας τη δύναμη για να τον κρατήσουμε πριν πέσει!

  

Μικροί παλαιοντολόγοι εν δράσει

Το ταξίδι στη χώρα των δεινοσαύρων ξεκίνησε. Οι μικροί παλαιοντολόγοι ακολουθούν τα αποτυπώματα τους, περνώντας όλα τα εμπόδια της διαδρομής, ώσπου ανακαλύπτουν στο τέλος της ένα βραχιόσαυρο. Θα καταφέρουν, άραγε, να συναρμολογήσουν σωστά το σώμα του και να ολοκληρώσουν την αποστολή τους;

  

  

Ιερογλυφικά τυπώματα

Τα Αστεράκια συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Αίγυπτο. Εκεί, παρατηρούν τα ιερογλυφικά, τα αρχαιότερα εικονιστικά σύμβολα γραφής. Με τι μοιάζουν; Πάνω σε τι χαρτί μπορούμε να τα αποτυπώσουμε; 

Μα, φυσικά, σε πάπυρο!

  

Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο

Οι μικροί μας ξεναγοί επισκέπτονται την Αίγυπτο. Θαυμάζουν τις υπέροχες Πυραμίδες της Γκίζας και παρατηρούν τις λεπτομέρειές τους. Συζητούν με ποιον τρόπο μπορεί να χτίστηκαν και αποφασίζουν να φτιάξουν τις δικές τους.


  

  

Μακαρονο-messy play

Τα Αστεράκια, ως ξεναγοί "La Salle", επισκέπτονται την Ιταλία. Εκεί, αφού εξερευνήσουν τα μνημεία της, αποφασίζουν να γίνουν σεφ. Έπειτα, φοράνε τη στολή τους, ανακατεύουν τις ευφάνταστες σως τους και φτιάχνουν τα δικά τους ιταλικά μακαρόνια! Η διασκέδαση ξεκινά!