Τα Αστεράκια και η Μπέρο

Με αφορμή τη διακήρυξη των δικαιωμάτων του παιδιού, τα Αστεράκια γνωρίζουν την Μπέρο και όπως κάθε παιδί, όπου κι αν ζει, πρέπει να έχει κάποιον να το φροντίζει, έτσι και τα Αστεράκια φροντίζουν την Μπέρο. Την παίρνουν στην αυλή, τη βοηθάνε να κάνει τσουλήθρα, τραμπάλα και τέλος χορεύουν μαζί της. 

  

  

Σκαντζόχοιρος

Με έναυσμα τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, τα μελισσάκια φτιάχνουν έναν μεγάλο σκαντζόχοιρο για τον τοίχο της τάξης τους.

Πώς; Πάνω σε χαρτί του μέτρου κολλάνε καφέ οντουλέ χαρτόνι σε τριγωνικό σχήμα, έτσι καλλιεργούμε την υπομονή, τη συνεργασία και τη λεπτή μας κινητικότητα.

Μελισσάκια 


  

Ο Τριγωνοβυθός

Τα Αστεράκια μας φτιάχνουν τον δικό τους «Τριγωνοψαρούλη», με υλικά της τάξης μας. Καλλιεργούμε  τη φαντασία μας, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο βυθό, γεμάτο μικρούς και μεγάλους τριγωνοψαρούληδες.

  

  

Μαθαίνω να μετρώ τους αριθμούς στα γαλλικά

 « Les petites mains font tap, tap, tap… »

Un, deux, trois…..

τα δαχτυλάκια μου μετρώ. 

Με την κυρία μου παίζω, τραγουδώ στα γαλλικά

Και έτσι το μάθημα ξεκινά!

Vive le français!

  

  

"Βρες τον στόχο"

Τα Αστεράκια μεταμορφώνονται σε μικρές αραχνούλες που θέλουν να μαζέψουν φαγητό. Προσπαθούν να μαζέψουν το φαγητό (πον-πον) στη φωλιά τους, χωρίς αυτό να πιαστεί στον ιστό τους (χαρτοταινία). Θα τα καταφέρουν; Ένα υπέροχο παιχνίδι στόχου, συντονισμού χεριού-ματιού και αδρής κινητικότητας ξεκινά!

  

Μαθαίνουμε και δυναμώνουμε παίζοντας!

Δυναμώνουμε τα χέρια, τη λαβή και τον κορμό μας. Αποκτάμε εμπιστοσύνη στο σώμα μας, καθώς προετοιμάζουμε την άσκηση "τροχό" και καθώς κινούμαστε πάνω στη δοκό ισορροπίας. Δυναμώνουμε και ξεπερνάμε τους φόβους μας!

Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής Νηπιαγωγείου

  

  

Τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» πραγματοποιήθηκε η 2η Σχολή Γονέων, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Δώρα Τσιλιγιάννη, Βιολόγο/Διατροφολόγο

Η κ. Τσιλιγιάννη ανέπτυξε το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο και έδωσε πρακτικές λύσεις σε όλα αυτά που προβληματίζουν τους γονείς και κηδεμόνες. Οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στην ομιλήτρια, προβληματίστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την τρίτη συνάντηση της Σχολής Γονέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.