Νηπιαγωγείο: Υλικά για τη Σχολική Χρονιά 2020-2021

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Στον χώρο αυτό θα βρείτε τα υλικά τα οποία θα χρειαστεί να προμηθευτείτε για την τάξη σας, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Νήπια
Υλικά Τάξης
Αγγλικά
Γαλλικά
Μουσική
Εικαστική Αγωγή (Α)
Εικαστική Αγωγή (Β)  

Προνήπια
Υλικά Τάξης
Αγγλικά
Γαλλικά
Μουσική
Εικαστική Αγωγή (Α)
Εικαστική Αγωγή (Β)


Ζώνη Δραστηριοτήτων: Υλικά για τη Σχολική Χρονιά 2020-2021


Παιδικός Σταθμός: Υλικά για τη Σχολική Χρονιά 2020-2021

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Στον χώρο αυτό θα βρείτε τα υλικά τα οποία θα χρειαστεί να προμηθευτείτε για την τάξη σας, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.


Παιδικός Σταθμός 1
Υλικά Τάξης

Παιδικός Σταθμός 2      
Υλικά Τάξης

Παιδικός Σταθμός 3      
Υλικά Τάξης

Τα αντίθετα

Πάνω-κάτω τα εμπόδια περνώ, πάνω στο κεφάλι ένα μαλακό τουβλάκι ισορροπώ, ανεβαίνω – κατεβαίνω και τα αντίθετα μαθαίνω. Τα Μελισσάκια ολοκληρώνουν μια διαδρομή εμποδίων, που εξασκεί την ισορροπία, την αδρή κινητικότητα και τον συντονισμό.
Παιδικός Σταθμός 3

Η Πυραμίδα της Διατροφής

Η βάση για έναν υγιή οργανισμό είναι η σωστή διατροφή. Γι’ αυτό τα αστεράκια φτιάχνουν τη δική τους πυραμίδα! Τοποθετούν ή ζωγραφίζουν τα τρόφιμα στην πυραμίδα της διατροφής ταξινομώντας τα στις σωστές ομάδες. 
Παιδικός Σταθμός 1 & 2

 


Μουσική και Θεατρικό Παιχνίδι στο Άλσος «ΔΕΛΑΣΑΛ»!

Η περιπέτεια ξεκινάει και είμαστε όλοι γεμάτοι κέφι και ενθουσιασμό! Η φύση μάς εμπνέει και μιμούμαστε, μετά από παρατήρηση, το πέταγμα των πουλιών. Τα χέρια μας γίνονται μεγάλα φτερά και πετάμε, ενώ ταυτόχρονα, μιμούμαστε τις φωνές των πουλιών μετατρέποντάς τες σε τραγούδι!
Το ταξίδι συνεχίζεται και η φύση κρύβει πολλές εκπλήξεις, που αποτελούν έμπνευση για εμάς, τους μικρούς καλλιτέχνες. Γινόμαστε φύλλα που τα φυσά ο άνεμος! Η φαντασία μας δημιουργεί μαγικά πλάσματα του δάσους, που εμφανίζονται πίσω από δέντρα και μας γεμίζουν δημιουργική χαρά. Έτσι, παράγουμε μελωδίες και κινούμαστε με τρόπους που ξαφνιάζουν ακόμα και εμάς τους ίδιους!
 
 

 

 

Ομαλή μετάβαση στο δημοτικό

 
Στο πλαίσιο της Ομαλής Μετάβασης στο Δημοτικό, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις: Τον Οκτώβριο του 2019, οι μαθητές των Νηπίων και της Α' Δημοτικού του Κολεγίου μας γιόρτασαν τις Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης σχηματίζοντας το ομώνυμο σήμα ,στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού. Ακολούθησε τον Δεκέμβριο, η επίσκεψη της Α' Δημοτικού στο Νηπιαγωγείο μας, όπου μας ευχήθηκαν για τις γιορτές και τραγουδήσαμε όλοι μαζί τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Κλείνουμε το Πρόγραμμα Μετάβασης με τη δράση των Νηπίων στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Δημοτικού. Κατά τη διάρκεια αυτής της δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκαν πειράματα, με το νερό και τον αέρα. Τα Νηπιάκια μας είναι έτοιμα για το Δημοτικό Σχολείο, που θα τα υποδεχτεί με ανοιχτή αγκαλιά!

 

 

Στο μπάνιο της Μυρτώς

Πολλή φασαρία επικρατεί σήμερα στο μπάνιο της Μυρτώς. Η χτενούλα, το σαπουνάκι, η πετσέτα και η οδοντόβουρτσα της Μυρτώς τσακώνονται για το ποιος είναι περισσότερο χρήσιμος. Τι θα συμβεί, όμως, όταν στο μπάνιο βρεθεί ένας απρόσμενος επισκέπτης; Μια λυπημένη, βρώμικη κουκλίτσα θα χρειαστεί τη βοήθειά τους και τότε… θα αλλάξουν όλα. Τα αστεράκια αφού ακούσουν το παραμύθι, βάφουν με τεμπέλες γλωσσοπίεστρα και φτιάχνουν τις δικές τους οδοντόβουρτσες.
Παιδικός Σταθμός 1 & 2