Ιερογλυφικά τυπώματα

Τα Αστεράκια συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Αίγυπτο. Εκεί, παρατηρούν τα ιερογλυφικά, τα αρχαιότερα εικονιστικά σύμβολα γραφής. Με τι μοιάζουν; Πάνω σε τι χαρτί μπορούμε να τα αποτυπώσουμε; 

Μα, φυσικά, σε πάπυρο!

  

Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο

Οι μικροί μας ξεναγοί επισκέπτονται την Αίγυπτο. Θαυμάζουν τις υπέροχες Πυραμίδες της Γκίζας και παρατηρούν τις λεπτομέρειές τους. Συζητούν με ποιον τρόπο μπορεί να χτίστηκαν και αποφασίζουν να φτιάξουν τις δικές τους.


  

  

Μακαρονο-messy play

Τα Αστεράκια, ως ξεναγοί "La Salle", επισκέπτονται την Ιταλία. Εκεί, αφού εξερευνήσουν τα μνημεία της, αποφασίζουν να γίνουν σεφ. Έπειτα, φοράνε τη στολή τους, ανακατεύουν τις ευφάνταστες σως τους και φτιάχνουν τα δικά τους ιταλικά μακαρόνια! Η διασκέδαση ξεκινά! 


  

  

Art Bazaar Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» 2024

Για 9η χρονιά, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» διοργανώνει την έκθεση εικαστικών Art Bazaar, η οποία θα πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, στην Αίθουσα «Αλλατίνη – Dassault», στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η Αίθουσα «Αλλατίνη – Dassault», θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό της πόλης μας, το πρωί της παραπάνω ημέρας, από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 και το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 20:00, στην οδό Λ. Στρατού 2Α.

«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ήταν Πρεσβευτής της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» με θέμα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!». 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου, καθώς και του ετήσιου εκπαιδευτικού project των Νηπίων με θέμα: «Ασπίδα-Προστατεύω τον εαυτό μου», οι μαθητές της τάξης των Νηπίων παρακολούθησαν εκπαιδευτικά video με τον Ερμή και την Αθηνά, με θέμα τη σωστή χρήση του διαδικτύου. 

Μέσα από τις ιστορίες των νέων μας φίλων, τα παιδιά γνώρισαν την έννοια του διαδικτύου, ενώ είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες και τις προσωπικές τους ιστορίες, να καταγράψουν τις διαδικτυακές τους δράσεις μέσω παιχνιδιών, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, αλλά και να ανακαλύψουν τρόπους σωστής χρήσης του διαδικτύου και προφύλαξης των προσωπικών τους πληροφοριών. 


  

  

  

Δημιούργησε το δικό σου Αστέρι!

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού ενώνουν τις παλάμες τους και δημιουργούν το δικό τους "Αστέρι Ευχής" για να στηρίξουν τα παιδιά του "Make-A-Wish" Ελλάδος. Ελπίζουμε και ευχόμαστε από καρδιάς να πραγματοποιηθούν οι ευχές όλων των παιδιών.

"Μαζί και από κοινού" μπορούμε να πετύχουμε πολλά!


ΟικολοΓΗα

Τα Προνήπια, συνεχίζοντας τη μέθοδο της συνεργατικής μάθησης, προσέγγισαν το θέμα της οικολογίας και της ανακύκλωσης μέσω του εργαστηρίου δεξιοτήτων. Με τη βοήθεια εποπτικού και ηλεκτρονικού υλικού, τα παιδιά γνώρισαν τη σημασία και την επικινδυνότητα των σκουπιδιών στον περιβάλλοντα χώρο, την ανακύκλωση και τους διάφορους κάδους σκουπιδιών. Τα παιδιά σε συνεργασία έγραψαν τη λέξη «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ». Τέλος, οι ομάδες της τάξης, φορώντας γάντια στα χέρια, «καθάρισαν» τα σκουπίδια της παραλίας – τάξης μας. Οι στόχοι των δραστηριοτήτων ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα και η εξάσκηση της συνεργασίας και της από κοινού ανακάλυψης.