Παγοπαιχνιδίσματα

Τι θα συμβεί αν παγώσουμε νερό με σόδα φαγητού και ρίξουμε πάνω ξύδι;

Και αν σε πάγο ρίξουμε αλάτι και έπειτα χρώματα ζαχαροπλαστικής;

Τα Μελισσάκια πειραματίζονται και ταυτόχρονα μαθαίνουν διασκεδάζοντας με τον πάγο.   

Ένα ρόδι για γούρι

Τα Μελισσάκια βουτάνε μπατονέτες σε κόκκινη τέμπερα και με τη μέθοδο πουαντιγιέ (κάνοντας βούλες) φτιάχνουν ένα ρόδι- γούρι για να υποδεχτούν το νέο έτος, 2022.

Παιδικός Σταθμός 3

  

Χιόνι στην Αστεροτάξη μας!

Τα Αστεράκια αναμειγνύουν καλαμποκάλευρο με ηλιέλαιο, προσθέτουν ασημόσκονη και δημιουργούν, έτσι, το δικό τους μοναδικό χιόνι! Φτιάχνουν με αυτό χιονόμπαλες, όμορφα χιονανθρωπάκια και ό,τι άλλο μπορούν να φανταστούν!

Παιδικός Σταθμός 1 & 2

  

Καλή χρονιά!

Τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού φτιάχνουν πήλινα αστεράκια και σπιτάκια. Μόλις στεγνώσουν, τα βάφουν με χρυσή τέμπερα και διακοσμούν με αυτά τα πρωτοχρονιάτικα γούρια τους. Μέσα από την καρδιά τους και με την πιο γλυκιά φωνή τους, εύχονται σε όλους "Καλή χρονιά κι ευτυχισμένο το 2022!"

Παιδικός Σταθμός 1 & 2

  

Γνωριμία με το μεταλλόφωνο

Τα αστεράκια του παιδικού σταθμού εξερευνούν το μεταλλόφωνο! Μιλήσαμε για  τον τρόπο που παράγεται ο ήχος και αυτοσχεδιάσαμε στα όργανα.

Μουσική Αγωγή - Παιδικός σταθμός

Το τραγούδι της Ελπίδας

Στις Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης τα Nήπια άκουσαν το "Τραγούδι της Ελπίδας" του Νότη Μαυρουδή και το συνόδευσαν με κρουστά όργανα.

Μουσική Αγωγή - Νήπια

Βρες τον Αϊ - Βασίλη!

Τα Αστεράκια χρωματίζουν με κόκκινη τέμπερα ένα χάρτινο ποτήρι. Στη συνέχεια, προσθέτουν χεράκια με χάρτινα καλαμάκια κι ένα κεφάλι με γένια από βαμβάκι. Κάθε φορά που μετακινούν το καλαμάκι, ο Αϊ - Βασίλης χαιρετά και κρύβεται!

Παιδικός Σταθμός 2