Επίσκεψη στο Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος: «Έχει ο καιρός γυρίσματα: Ακραία καιρικά φαινόμενα» τα Νήπια επισκέφτηκαν, την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας, όπου γνώρισαν από κοντά τα όργανα μέτρησης του καιρού και τους μετεωρολογικούς χάρτες, κατανόησαν τον κύκλο του νερού μέσα από τη βιντεοπροβολή «Το ταξίδι του Σταγονίτσα» και αντιλήφθηκαν το πόσο σημαντικό είναι το έργο της ΕΜΥ για τους ανθρώπους.
Νήπια 1&2
 
 

 
 

Ραπουνζέλ ρίξε κάτω τα μαλλιά σου!

Το γνωστό παραμύθι ζωντανεύει στην τάξη μας και τα αστεράκια γίνονται πρωταγωνιστές. Μεταμορφωμένα στη Ραπουνζέλ, τα κορίτσια ανεβαίνουν στον ψηλό πύργο και ρίχνουν τα μαλλιά τους. Θα καταφέρουν τα αγόρια- πρίγκιπες να τις σώσουν;
Παιδικός Σταθμός 1
 
 

Μικροί μουσικοί

Τα μουσικά όργανα χωρίζονται σε κατηγορίες σύμφωνα με τον τρόπο που παίζονταν. Τα μελισσάκια γίνονται μουσικοί και παίζουν τα μουσικά όργανα.
Παιδικός Σταθμός 3

 

Τα Προνήπια στο Χημείο του Κολεγίου

Καθώς το ετήσιο πρότζεκτ των Προνηπίων έφτασε στο τέλος του, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εργαστήριο Χημείας του Κολεγίου. Ερχόμενοι σε επαφή με την επιστήμη των χημικών αντιδράσεων, κάναμε πειράματα και παρατηρήσαμε τις αλλαγές των χρωμάτων της Ίριδας, μέσα στους δοκιμαστικούς σωλήνες.
Προνήπια 1 & 2

 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ήταν Πρεσβευτής της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» με θέμα: «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών μας για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου, τα Νήπια παρακολούθησαν αφηγήσεις, εκπαιδευτικά βίντεο και παιχνίδια, μοιράστηκαν τις ανησυχίες και τις προσωπικές τους ιστορίες και ανακάλυψαν τρόπους σωστής χρήσης και προφύλαξής τους στο διαδίκτυο, με τις πολύτιμες συμβουλές της Αθηνάς και του Ερμή, των δύο ηρώων του saferinternet4kids. Επιπρόσθετα, παρακολούθησαν την παρουσίαση του βραβευμένου μουσικού παραμυθιού, με τίτλο: «Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας», από τη συγγραφέα κ. Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου.

Η δράση για την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:
www.saferinternet.gr
www.saferinternet4kids.gr
www.cyberkid.gov.gr
 
 

O Τζaκ και η φασολιά

Ήρθε η ώρα να φυτέψουμε τα δικά μας φασόλια. Έτσι, μεταμορφωθήκαμε σε μικρούς αγρότες και πήραμε στα χέρια μας μικρά φτυαράκια και τσουγκράνες και τα σκεπάσαμε με χώμα. Στη συνέχεια, ρίξαμε νερό και θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Τα παιδιά θα παρακολουθούν την ανάπτυξη του φυτού καθόλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού μας project.
Παιδικός Σταθμός 1 κ 2

 

«Ενεργητική ακρόαση»

Την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σχολή γονέων, στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου – Λυκείου του Κολεγίου μας, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Φιλιώ Κατσαρού. Η άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση οδήγησε όλους τους παρευρισκομένους στα παρακάτω συμπεράσματα:
 
Δεν ακούμε τα παιδιά μας όταν:
●     Τα δίνουμε εντολές και κάνουμε προειδοποιήσεις.
●     Τα υποδεικνύουμε λύσεις.
●     Τα βάζουμε ταμπέλες και τα απαξιώνουμε.
●     Τα επιβραβεύουμε υπερβολικά.
●     Αλλάζουμε θέμα.
●     Τα χειριζόμαστε συναισθηματικά.
 
Τα ακούμε μόνο όταν ακούμε με τα αυτιά μας, τα μάτια μας και την καρδιά μας ανοιχτά...