Βγες από τον λαβύρινθο

Τα Αστεράκια ενισχύουν τον οπτικοκινητικό τους συντονισμό. Κρατώντας στα χεράκια τους έναν μαγνήτη-στυλό μετακινούν μικρές μπίλιες μέσα σε έναν λαβύρινθο. Πού θα φτάσουν οι μπίλιες; Θα βγουν από τον λαβύρινθο ή θα ξεγλυστρίσουν από τον μαγνήτη;
Παιδικός Σταθμός 2
 

Καταβροχθίσαμε ένα ουράνιο τόξο

Με αφορμή το εκπαιδευτικό μας project, με τίτλο: «Όταν το φως διαθλάται», παρατηρήσαμε φρούτα και λαχανικά στα χρώματα του ουράνιου τόξου και στη συνέχεια φτιάξαμε μια σαλάτα-ουράνιο τόξο! Τα βάλαμε στη σειρά των χρωμάτων του ουράνιου τόξου (ντομάτα, καρότο, μπανάνα, αχλάδι, παντζάρι) και έπειτα τα γευτήκαμε με πολλή χαρά. Εκτός από το όμορφο αποτέλεσμα της σαλάτας μας, το σημαντικότερο ήταν ότι τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν για την αξία της διατροφικής ομάδας των φρούτων και των λαχανικών.
Προνήπια 1&2

 

 

Celebrating the “Day of Colors and Nutrition”

The “Day of Colors and Nutrition” celebration is back! Now it’s time for the color yellow! We put on our yellow clothes and brought yellow fruit and vegetables with us. We drew happy faces on them and called them our friends! What is the next color going to be? Can’t wait to find out!
 

Παίζω και ανακαλύπτω

Τα Νήπια κόβουν κύκλους σε κάνσον, ζωγραφίζουν φατσούλες, παίζουν και ανακαλύπτουν, μέσα από την πράξη της πρόσθεσης, τα ζευγαράκια των αριθμών 1, 2, 3, 4 και 5 (π.χ. 1+1=2, 4+1=5).
Νήπια 1
 
 

Μαθαίνω με το Bee Bot

Tο Bee Bot, το ρομπότ προγραμματισμού γίνεται  φίλος και αρωγός των παιδιών στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τα γράμματα, κεφαλαία και πεζά, της ελληνικής Αλφάβητου.
Νήπια 1

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, σήμερα, και τα Νήπια αγκαλιάζονται, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και τα ζωγραφίζουν.
Νήπια 1

   

Δημιουργώ λέξεις με μουσική

Τα Νήπια κινούνται στον ρυθμό της μουσικής έχοντας κρεμασμένες τις καρτέλες με τα γράμματα που απαρτίζουν τη λέξη «ΧΕΙΜΩΝΑΣ», με κεφαλαία και μικρά. Μόλις η μουσική σταματήσει, οφείλουν να σχηματίσουν τη λέξη και στις δύο εκφάνσεις της.
Νήπια 1