Όταν τα Αστεράκια συνάντησαν τον Paul Jackson Pollock

Τα Αστεράκια παρατηρούν πίνακες του Pollock. Ενθουσιάζονται με τον τρόπο που "μπλέκονται" τα χρώματα και αποφασίζουν να τον μιμηθούν. Τι θα συμβεί εάν πετάξουν κουβαδάκια με τέμπερες πάνω σε έναν καμβά; Οι μικροί μας ζωγράφοι φοράνε τις ποδιές τους, παίρνουν τα χρώματα και "ταξιδεύουν" στον κόσμο της τέχνης!

Παιδικός Σταθμός 1 & 2

  

  

Συναισθήματα

Παίρνουμε τα χάρτινα πιάτα μας και τα χρωματίζουμε με τα πινέλα μας για να φτιάξουμε το πρόσωπο των συναισθημάτων. Πότε γελάει, πότε κλαίει, πότε είναι θυμωμένο και πότε τρομαγμένο; Τα συναισθήματα πολλά και εμείς τα αναγνωρίζουμε από τις εκφράσεις του προσώπου.

Παιδικός Σταθμός 3

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ // Καλοκαιρινή γιορτή Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου💙👨🏻‍🎓🎓 του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στη Γιορτή της Αποφοίτησής τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 20:00, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

---------------------------------------

ℹ️ Η πρόσκληση αφορά αποκλειστικά τους γονείς και τα αδέρφια των Νηπίων. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανένα άλλο πρόσωπο, εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους προσκεκλημένους του Κολεγίου.

Στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού project των Νηπίων, με τίτλο «Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι ΕΣΥ», οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διεθνές πρόγραμμα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας Angels, «ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες στην αναγνώριση των τριών πιο σημαντικών συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες τα παιδιά αλλά και ολόκληρη η οικογένεια εκπαιδεύτηκαν στην αναγνώριση αυτών των συμπτωμάτων, ώστε να μπορούν να καλέσουν αμέσως βοήθεια στο 112, αν ποτέ χρειαστεί. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να διασφαλίσει ότι οι «Υπερήρωες και Υπερηρωίδες» μας θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να έχουν θετική επιρροή στη ζωή των παιδιών.

Οι μικροί μας ήρωες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην αποστολή τους και κατάφεραν να συγκεντρώσουν πόντους με κάθε τους δραστηριότητα στην ιστοσελίδα των ΧΟΠΑ ΗΡΩΩΝ, οι οποίοι βοήθησαν το Νηπιαγωγείο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» να κατακτήσει την τρίτη θέση σε όλη την Ελλάδα. 

Ένα μεγάλο μπράβο στους ΗΡΩΕΣ μας για τη συμμετοχή τους!

  

  

  

  

  

  

  

Project Παιδικού Σταθμού // Σπουδαίοι ζωγράφοι… από μικρά χεράκια!

Το ετήσιο εκπαιδευτικό Project του Παιδικού Σταθμού, με τίτλο «Σπουδαίοι ζωγράφοι… από μικρά χεράκια», ολοκληρώθηκε!

Τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού γνώρισαν τους διασημότερους ζωγράφους και τους πίνακές τους. Ζωγράφισαν με ποικίλες τεχνικές, διαφοροποιημένους τρόπους και προσεγγίσεις. Ανακάλυψαν τη μοναδικότητα του κάθε καλλιτέχνη και τον ιδιαίτερο τρόπο, που αντιμετώπιζε τα έργα του. Μέσα από όλα τα εικαστικά δρώμενα, τα παιχνίδια, τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες, τα παραμύθια και τις δραματοποιήσεις, τα παιδιά ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στην τέχνη και στις αξίες, που προάγονται μέσω αυτής. Καλλιέργησαν τη φαντασία, καθώς και τη συνεργατική τους ικανότητα. Εκφράστηκαν συναισθηματικά και ανέπτυξαν την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους. Διαπίστωσαν πως ο καθένας μπορεί να εκφράζεται, μέσω της τέχνης, με τον δικό του ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο. Επίσης, τα Αστεράκια έφεραν εις πέρας μία «Μυστική Αποστολή» κατά την οποία ολοκλήρωσαν ημιτελή έργα ζωγράφων και τα παρουσίασαν σε μία Γκαλερί, στην αυλή του σχολείου μας. Τέλος, όλα τα έργα που δημιούργησαν τα παιδιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, εκτέθηκαν στην Γκαλερί μας.  

  


  


  


  

Χρόνια πολλά Δελασάλ!

Το σχολείο μας γιορτάζει και εμείς γνωρίζουμε τον βίο και το έργο του ιδρυτή του Κολεγίου. Χρόνια μας πολλά!

Νήπια 2

  

  

Τα αντίθετα.

Βουτάμε τις μπατονέτες μας σε κίτρινη τέμπερα και με τη μέθοδο πουαντιγιέ, χρωματίζουμε πάνω σε αφρώδες χαρτί για να φτιάξουμε μια τόμπολα κατεύθυνσης. 

Έτσι, μέσα-έξω, πάνω- κάτω, μπροστά- πίσω, αριστερά- δεξιά, τοποθετείται η καραμέλα σε σχέση με το πουγκί! 

Παιδικός Σταθμός 3