Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

Χρωματίζουμε με μπλε τέμπερα το τύπωμα της ελληνικής σημαίας και το αποτυπώνουμε πάνω σε λευκό χαρτί. Είμαστε έτοιμοι για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Παρακολουθούμε την παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, κουνώντας τις σημαίες που φτιάξαμε μόνοι μας.
Παιδικός Σταθμός 3

 

Ο χορός της μαγικής σταγόνας

Μια μαγική σταγόνα βροχής μπήκε στην τάξη μας και αποφασίζουμε να την κάνουμε να χορέψει. Σε ένα τραπέζι βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω μία σταγόνα νερό. Τα αστεράκια, χρησιμοποιώντας καλαμάκια, φυσάνε τη σταγόνα και την κάνουν να κινείται πάνω στη λαδόκολλα.
Παιδικός Σταθμός 1

 

«Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης»

«Δράση Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό»
 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και οι μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου έδωσαν το «παρών» σε μια κοινή δράση. Όλα τα παιδιά, με αφορμή τις «Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης», σχεδίασαν με τα ίδια τους τα σώματα το σήμα της ειρήνης, κρατώντας στα χεράκια τους υπέροχα λουλούδια. Στο τέλος της δράσης, αντάλλαξαν ζωγραφιές και τραγούδησαν το πολύ γνωστό τραγουδάκι: «Αν όλα τα παιδιά της γης».
 
Ας δώσουμε, λοιπόν, παιδιά, τα χέρια και ας φτιάξουμε μια μεγάλη λασαλιανή αγκαλιά γύρω από τον κόσμο!
 


“ Hurray, Hurray, it’s Halloween

Το έθιμο του Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, μια πράξη γνωστή ως «trick or treat».
 
Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού «ΔΕΛΑΣΑΛ» έφτιαξαν αράχνες-τερατάκια και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου έφτιαξαν φαντασματάκια, υπό τους ήχους του τραγουδιού “On Halloween night”. Όταν οι αγαπημένες τους δασκάλες τους άκουσαν να φωνάζουν δυνατά «Trick or Treat?», τρόμαξαν τόσο πολύ από τις αραχνούλες και τα φαντασματάκια, που προτίμησαν να τους κεράσουν μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά για να τους καλοπιάσουν. Και του χρόνου, γλυκά μας τερατάκια!
 
 

 

 

Πρόσκληση - Έκθεση εικαστικών Art Bazaar

Σας προσκαλούμε στην έκθεση εικαστικών Art Bazaar, η οποία θα πραγματοποιηθεί, για πέμπτη χρονιά, με τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα «Αλλατίνη – Dassault», στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Τα έργα των παιδιών μας στέλνουν, άλλη μια φορά, μηνύματα αισιοδοξίας και μας υπενθυμίζουν τη χρησιμότητα της κοινωνικής προσφοράς. Η Αίθουσα «Αλλατίνη – Dassault», θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό της πόλης μας, το πρωί της παραπάνω ημέρας, από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 και το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 20:00, στην οδό Λ. Στρατού 2Α. Την έκθεση επιμελήθηκαν οι καθηγητές Εικαστικών του Κολεγίου μας, οι οποίοι στις 12:00 το μεσημέρι θα περιγράψουν, με σύντομο τρόπο, τα έργα των μαθητών. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι του Συλλόγου «Αχτίδα», μέσα από μια μικρή ομιλία, θα παρουσιάσουν το έργο του και θα είναι στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.
 
Σας περιμένουμε όλους, για να δώσουμε αγάπη και ελπίδα στον Σύλλογο «Αχτίδα».
 
Με εκτίμηση
Από τις Διευθύνσεις Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αποκλεισμός Αιμοδοσίας λόγω Ελονοσίας

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τα κρούσματα ελονοσίας και με βάση την νέα οδηγία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, δεν μπορούν να δώσουν αίμα προσωρινά οι πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται στις εξής περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Α)ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ 

Β)ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ
1.Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου
Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου(Καλοχώρι)
Δημοτική Κοινότητα Νέας Μαγνησίας (Νέα Μαγνησία)
Δημοτική Κοινότητα Διαβατών (Διαβατά, Αγία Σοφία)
Δημοτική Κοινότητα Σίνδου (Σίνδος)

Γ)ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
1.Δημοτική Ενότητα Μενεμένης
Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης (συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές Νέα Μενεμένη, Βόσπορος, Άγιος Νεκτάριος, Δενδροπόταμος, Μουριές)

Αν κατοικείτε ή εργάζεστε ή σπουδάζετε στις περιοχές αυτές σας παρακαλούμε αναβάλετε την προσφορά αίματος, γιατί η ασφάλεια των ασθενών που θα μεταγγιστούν εξαρτάται από σας.  
Επανέρχεται ο αποκλεισμός για τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου μέχρι νεοτέρας.

Τα Προνήπια γιορτάζουν τις Διεθνείς Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης

Ειρήνη... τι σημαίνει αυτή η λέξη; Για να κατανοήσουμε τη σημασία της, εργαστήκαμε συγκριτικά και παράλληλα, θίγοντας πότε το θέμα της ειρήνης και πότε του πολέμου. Φτιάξαμε ομαδικές, αλλά και ατομικές εργασίες. Γνωρίσαμε τις δυο λέξεις μέσα από τις τέχνες, αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων, των ζώων, της φύσης και τέλος, τις παρατηρήσαμε σε σχέση με τον εαυτό μας.
Προνήπια 1 & 2