"Ημέρες Ειρήνης"

Τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού συμμετέχουν στις Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης. Συζητάνε για την αξία της Ειρήνης και τα σύμβολά της. Ένα από αυτά είναι και το περιστέρι. Τα παιδιά σχίζουν χαρτιά εφημερίδας και με αυτά δημιουργούν ένα κολάζ, που αναπαριστά το περιστέρι!

Παιδικός Σταθμός 1 & 2

  

  

"Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης"

Με αφορμή τις λασαλιανές ημέρες ειρήνης, προσεγγίσαμε την έννοια της ειρήνης μέσα από παιγνιώδης δράσεις. Τραγουδήσαμε, διαβάσαμε παραμύθια,συζητήσαμε και παρατηρήσαμε τις αντιθέσεις του πολέμου και της ειρήνης. Παίξαμε σε παραλλαγή το παιχνίδι "Στεριά - Θάλασσα", ως "Ειρήνη-Πόλεμος" και φτιάξαμε ομαδικά το σήμα της ειρήνης, για να το κάνουμε σημαία μας.

Προνήπια 1 και 2

  

"La Paix"

Με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Ειρήνης, που γιορτάζουν τα λασαλιανά σχολεία όλου του κόσμου, φτιάξαμε όμορφα λευκά περιστέρια και γράψαμε πάνω λέξεις-ευχές στα γαλλικά με τα αγαπημένα μας χρώματα. Έπειτα τα στολίσαμε στην είσοδο του σχολείου μας, ώστε να περάσουμε όλα αυτά τα όμορφα μηνύματα σε όλους τους μικρότερους μαθητές του νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού.

Συγχρόνως, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, πήραμε τις δημιουργίες μας και συμμετείχαμε στο projet: “La Grande Lessive”. Η ιδέα ξεκίνησε το 2006 από τη γαλλίδα καλλιτέχνιδα αλλά και δασκάλα εικαστικών, JOЁLLE GONTHIERS. Η φετινή θεματική έχει τίτλο: "Tous des oiseaux ?"

Bravo les enfants!!!

Προνήπια-Νήπια

Φθινοπωρινά φύλλα

Ένα αεράκι φύσηξε και η τάξη γέμισε με φύλλα. Τα πιάνουμε, τα πετάμε, τα παρατηρούμε και παίζουμε μαζί τους. 

Παιδικός Σταθμός 3

  

Ο «Κώδικας» των Νηπίων | «EU Code Week 2021» στο Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση #DeLaSalleCodeWeekJr, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2021». Οι μαθητές της τάξης των Νηπίων, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Πληροφορικής, κ. Αριστέας Νάστου, ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό και τη χρησιμότητα του στην καθημερινή μας ζωή. Στη συνέχεια, μέσω της εφαρμογής CodeMonkeyJr έγραψαν τις πρώτες τους γραμμές κώδικα και βοήθησαν τη μικρή μας μαϊμού να μαζέψει όλες τις μπανάνες και τους θησαυρούς του νησιού! 

Νήπια

  

  

  

Διαλύεται ή όχι;

Με αφορμή την ενασχόληση μας με τον κύκλο του νερού πραγματοποιήσαμε πείραμα για τη διαλυτότητα με αφρό ξυρίσματος και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Δημιουργήσαμε τα σύννεφα με τον αφρό ξυρίσματος και παρατηρήσαμε ότι δεν διαλύεται στο νερό και έπειτα, ρίξαμε σταγόνες νερού (μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής) και παρατηρήσαμε ότι στο νερό μας άρχισε να βρέχει. Το χρώμα έγινε μπλε, άρα συμπεράναμε ότι διαλύεται.

Προνήπια 1 και 2

  

  

Το πολύτιμο νερό συναντά τη Ρομποτική

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για τον κύκλο του νερού, αναπαραστήσαμε με κώδικα την κίνηση του σώματος και το ταξίδι της σταγόνας. Ακόμη, επισκέφθηκε την τάξη μας ένας καινούργιος φίλος! Μα, ποιος είναι; Με τι μοιάζει; Είναι το Bee Bot, η έξυπνη μέλισσα-ρομπότ! Μάθαμε ότι είναι μια πολύ έξυπνη μέλισσα που πηγαίνει ακριβώς όπου της πούμε! Παρατηρήσαμε τα κουμπάκια στην πλάτη της και εξηγήσαμε τον τρόπο που κινείται. Μαζί του το Bee Bot έφερε ένα ταμπλό με εικόνες από τον κύκλο του νερού! Αποφασίσαμε να του μάθουμε πως το νερό της βροχής ξεκινάει και τελειώνει στη θάλασσα. Πειραματιστήκαμε και προγραμματίσαμε το έξυπνο ρομπότ ώστε να περπατήσει επάνω στο ειδικά σχεδιασμένο ταμπλό και να φτάσει στο επόμενο, κάθε φορά, στάδιο! Έτσι, καταφέραμε να σκεφτούμε σωστά με τη χρήση λογικών βημάτων.

Προνήπια 1 και 2