«Όταν η θεωρία συναντάει την πράξη...»

Στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», έχοντας βαθιά πίστη στην αξία τόσο της γνώσης όσο και της επιμόρφωσης, εκμεταλλευ-όμαστε κάθε ευκαιρία συμμετοχής μας στην κοινωνία της πληροφορίας.

Η γνωριμία με καινούρια πρόσωπα και με νέες ιδέες, η ευκαιρία για προβληματισμό και συζήτηση μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική αφορμή για όλους, ώστε να οδηγηθούν σε νέες πρωτο-βουλίες και ενδεχομένως σε συνεργασίες, οι οποίες θα ενισχύσουν το όραμα που ο καθένας μας μοιράζεται για τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί του Παιδικού Σταθμού του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα έχουν τη χαρά να «υποβοηθήσουν» μια τέτοιου είδους συνεργασία, φέρνοντας κοντά ανθρώπους που έμμεσα μοιράζονται έναν κοινό σκοπό, όπως είναι η εκπαίδευση και η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Θα συμμετάσχουν, λοιπόν, στην εκπαιδευτική ημερίδα που διοργανώνει το Μητροπολιτικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Όταν η θεωρία συναντάει την πράξη: Συνδημιουργίες φοιτητών/ριών με τις δομές πρακτικής άσκησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015», το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, ώρα 10.00’ στο Αμφιθέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Οι νηπιαγωγοί μας, Μαρία Βε, Άννα Δουβλετή, Αγγελική Ζαχάρη και Δήμητρα Παπαδοπούλου θα παρουσιάσουν την εισήγησή τους, με θέμα «Συναισθήματα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Παιδικό Σταθμό του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ».

Σκοπός των δραστηριοτήτων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διεξαγωγής του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, ήταν η κατανόηση και η γνωριμία των παιδιών με τα τέσσερα βασικά συναισθήματα (τη χαρά, τη λύπη, τον φόβο και τον θυμό). Μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά κατάφεραν να αναγνωρίσουν και να ερμηνεύσουν τα δικά τους συναισθήματα, αναπτύσσοντας, παράλληλα, την ικανότητα της ενσυναίσθησης και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.