Θεατρικές δράσεις

«Τα ζωηρά κουνουπάκια»

Μια φορά και έναν καιρό, μαζεύτηκαν πολλά κουνουπάκια μαζί και είχαν όρεξη για σκανταλιές! Όλα φαίνονταν διασκεδαστικά, όμως το κλίμα άλλαξε όταν κάποια από αυτά, μέσα στην απροσεξία τους, χτύπησαν τη μύτη τους. Οι υπόλοιποι, χωρίς να χάσουν χρόνο, τους μετέφεραν σε ειδικό νοσοκομείο κουνουπιών, όπου έλαβαν την φροντίδα των εξειδικευμένων κουνουπίατρων!

Η ιστορία που δραματοποιήσαμε μας έμαθε πόσο χρήσιμες μπορεί να γίνουν οι οδηγίες των γονιών και των δασκάλων μας, αφού αν τις αγνοήσουμε μπλέκουμε σε φοβερούς μπελάδες, και ταυτόχρονα μας διασκέδασε, μεταμορφώνοντάς μας σε κουνούπια με ένα εξωπραγματικό ράμφος – καλαμάκι!

κουνουπάκια (1)κουνουπάκια (2)

«Μια μέρα στο δάσος»

Τι συμβαίνει όταν ένα μικρό ποντικάκι, που δεν ξέρει να πετά, θέλει να γίνει φίλος με μια πεταλούδα, η οποία έχει τα ομορφότερα φτερά του κόσμου; Τα ζώα του δάσους, είναι έτοιμα να το βοηθήσουν ή θα κάνουν ότι τους πει ο άγριος κροκόδειλος; Οι βασιλιάδες του κοντινού βασιλείου καλούνται να κατευνάσουν τα πνεύματα. Κανείς, όμως, δεν είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρουν…

Αφού μεταμορφωθήκαμε, με κάθε τρόπο, στα πρόσωπα της ιστορίας μας, δώσαμε μόνοι μας τη λύση και το τέλος της. Τίποτα δεν είναι αδύνατο! Όποια εμπόδια και αν βρίσκουμε μπροστά μας, μπορούμε πάντα, με τη βοήθεια των αγαπημένων μας, να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας!

μια μέρα στο δάσος (1)μια μέρα στο δάσος (2)

μια μέρα στο δάσος (3)μια μέρα στο δάσος (4)

«Ιστορίες με δαχτυλοκουκλάκια»

Τα δαχτυλοκουκλάκια μας, που παριστάνουν μέλη της οικογένειάς μας, ζωήρεψαν την φαντασία μας. Έτσι, γεννήθηκαν πρωτότυποι διάλογοι, αποκλειστικά από τα παιδιά, που έγιναν το έναυσμα για μια αυτοσχέδια θεατρική παράσταση από όλη την ομάδα!

ιστορίες με δαχτυλοκουκλάκια (2)ιστορίες με δαχτυλοκουκλάκια (1)ιστορίες με δαχτυλοκουκλάκια (3)

«Οι κύκλοι των συναισθημάτων»

Η τάξη μας γέμισε με πολύχρωμους κύκλους και το κάθε χρώμα αποφασίσαμε να γίνει σύμβολο ενός συναισθήματος! Η μουσική μας έκανε να χορεύουμε γύρω τους, ενώ όταν σταματούσε ο καθένας μας στεκόταν επάνω σε όποιον ήταν πιο κοντά του. Εκείνη τη φοβερή στιγμή όλοι γινόμασταν αγάλματα, που πρόδιδαν με την έκφρασή τους το συναίσθημα, το οποίο αντιστοιχούσε στο χρώμα του κύκλου που μας έτυχε! Ένα φοβερό παιχνίδι έκφρασης, μνήμης, συντονισμού και ετοιμότητας που μας διασκέδασε πολύ!

κύκλοι συναισθημάτων (1)κύκλοι συναισθημάτων (2)

κύκλοι συναισθημάτων (3)κύκλοι συναισθημάτων (4)

Πέννυ Γραικού
Θεατροπαιδαγωγός