Θεατρική παράσταση «Φτου και Βγαίνω»

f03 Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Φτου και Βγαίνω»

Όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Ή και περισσότερες… εξαρτάται πόσο ανοιχτά είναι τα μάτια της ψυχής και το μυαλό για να τις δούμε. Μέσα σε μια αυλή, άνθρωποι και ζώα επικοινωνούν μέσα από το παιχνίδι, ανακαλύπτουν τις πολλές όψεις των πραγμάτων και συμβιώνουν αρμονικά. Μια ιστορία με πολλές ιστορίες.

f02 Το «Φτου και Βγαίνω» είναι μια παράσταση με ανθρώπους και κούκλες βασισμένη σε σενάριο που γράψανε τα μέλη της ομάδας Πούπουλο. Μια συλλογική δημιουργία με την σφραγίδα της αγάπης για το θέατρο.

Όλη η ιστορία διαδραματίζεται σε μία αυλή. Οι μικροί θεατές μπαίνουν στο παιχνίδι, καθώς απαντούν σ’ ερωτήσεις των ηθοποιών, τραγουδούν μαζί τους ή γεύονται την καραμέλα που τους κερνούν για να νιώσουν τη γλύκα του έρωτα της γάτας Πορτοκαλένιας και του γάτου f01 Παντοφλίνου. Συμμετέχουν στη φαντασίωση του δάσους, «μυρίζουν» τα λουλούδια του έργου, «δοκιμάζουν» τη νοστιμιά της τσουκνιδόπιτας, παίζουν με τη γη – τόπι και μαθαίνουν γεωγραφία, ακούνε το παραμύθι του ψεύτη βοσκού παιγμένο με πόδια που φορούν κάλτσες – πρόβατα και κάλτσες – χωρικοί, συνειδητοποιούν πως η γάτα με το ποντίκι μπορούν να παίξουν το φιλικότερο κρυφτό…