Μπορώ να παίξω με φυσικά υλικά;

Κάστανα και βελανίδια μπερδεύτηκαν μέσα σε ένα μπολ. Τα Αστεράκια, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα τους χέρι κι ένα κουτάλι, προσπαθούν να τα ξεμπερδέψουν! Ποιος θα γεμίσει πρώτος το δικό του μπολ; Ποιός θα έχει τα περισσότερα στο τέλος του χρόνου; Διασκεδάζουμε και ταυτόχρονα εξασκούμε την τριποδική λαβή, που είναι απαραίτητη για να κρατάμε σωστά και σταθερά το κουτάλι και τους μαρκαδόρους μας. 

  

Τα Αστεράκια και η Μπέρο

Με αφορμή τη διακήρυξη των δικαιωμάτων του παιδιού, τα Αστεράκια γνωρίζουν την Μπέρο και όπως κάθε παιδί, όπου κι αν ζει, πρέπει να έχει κάποιον να το φροντίζει, έτσι και τα Αστεράκια φροντίζουν την Μπέρο. Την παίρνουν στην αυλή, τη βοηθάνε να κάνει τσουλήθρα, τραμπάλα και τέλος χορεύουν μαζί της. 

  

  

Σκαντζόχοιρος

Με έναυσμα τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, τα μελισσάκια φτιάχνουν έναν μεγάλο σκαντζόχοιρο για τον τοίχο της τάξης τους.

Πώς; Πάνω σε χαρτί του μέτρου κολλάνε καφέ οντουλέ χαρτόνι σε τριγωνικό σχήμα, έτσι καλλιεργούμε την υπομονή, τη συνεργασία και τη λεπτή μας κινητικότητα.

Μελισσάκια 


  

Ο Τριγωνοβυθός

Τα Αστεράκια μας φτιάχνουν τον δικό τους «Τριγωνοψαρούλη», με υλικά της τάξης μας. Καλλιεργούμε  τη φαντασία μας, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο βυθό, γεμάτο μικρούς και μεγάλους τριγωνοψαρούληδες.

  

  

Μαθαίνω να μετρώ τους αριθμούς στα γαλλικά

 « Les petites mains font tap, tap, tap… »

Un, deux, trois…..

τα δαχτυλάκια μου μετρώ. 

Με την κυρία μου παίζω, τραγουδώ στα γαλλικά

Και έτσι το μάθημα ξεκινά!

Vive le français!

  

  

"Βρες τον στόχο"

Τα Αστεράκια μεταμορφώνονται σε μικρές αραχνούλες που θέλουν να μαζέψουν φαγητό. Προσπαθούν να μαζέψουν το φαγητό (πον-πον) στη φωλιά τους, χωρίς αυτό να πιαστεί στον ιστό τους (χαρτοταινία). Θα τα καταφέρουν; Ένα υπέροχο παιχνίδι στόχου, συντονισμού χεριού-ματιού και αδρής κινητικότητας ξεκινά!

  

Μαθαίνουμε και δυναμώνουμε παίζοντας!

Δυναμώνουμε τα χέρια, τη λαβή και τον κορμό μας. Αποκτάμε εμπιστοσύνη στο σώμα μας, καθώς προετοιμάζουμε την άσκηση "τροχό" και καθώς κινούμαστε πάνω στη δοκό ισορροπίας. Δυναμώνουμε και ξεπερνάμε τους φόβους μας!

Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής Νηπιαγωγείου