Τα Προνήπια μαθαίνουν για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια

Πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας άσκηση σεισμού στο νηπιαγωγείο. Τα προνήπια κρύφτηκαν κάτω από τα τραπέζια και στη συνέχεια κάνοντας γραμμούλα, βγήκαν με ασφάλεια στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Τα προνήπια, γίνονται μικροί επιστήμονες και επιχειρούν να φτιάξουν τη δική τους λάβα ηφαιστείου, χρησιμοποιώντας ξύδι, σόδα και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αποτέλεσμα, εκπληκτικό. Κόκκινη "καυτή" λάβα άρχισε να τρέχει από τον κρατήρα του ηφαιστείου!
Προνήπια 1 & Προνήπια 2
 
   
 

Άσκηση Σεισμού

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση σεισμού. Η σχετική συζήτηση που προηγήθηκε βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν το φυσικό αυτό φαινόμενο, να γνωρίσουν την κλίμακα Ρίχτερ και τους τρόπους προστασίας τους τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας του σεισμού.
Νηπιαγωγείο & Παιδικός Σταθμός
 
 

Παζλ ονομάτων

Τα παιδιά λένε ρυθμικά το όνομά τους χτυπώντας παλαμάκια σε κάθε συλλαβή. Εν συνεχεία, έχουν στη διάθεσή τους την καρτέλα του ονόματός τους και μια δεύτερη καρτέλα, όπου το όνομά τους είναι κομμένο σε συλλαβές. Καλούνται να συνθέσουν τις συλλαβές και να σχηματίσουν το παζλ του ονόματός τους.
Νήπια 1

 

 

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού και στο Νηπιαγωγείο!

Μαθαίνουμε το νόημα του Αθλητισμού «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»
Φυσική Αγωγή

 

 

Γιορτάζοντας τις Παγκόσμιες Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης

Το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» εύχεται σε όλον τον κόσμο... ΕΙΡΗΝΗ!
Νήπια 2

Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε!

Τι μπορεί να κάνει ένα χέρι όταν είναι λυπημένο; Υπάρχουν πολύχρωμα χέρια; Και αν ναι, πώς αποκτούν τα χρώματά τους; Τα αστεράκια σχεδιάζουν και χρωματίζουν τα δικά τους χεράκια δίνοντας με αυτόν τον τρόπο απλόχερα την αγάπη τους!
Παιδικός Σταθμός 1

 

Τα Προνήπια μαθαίνουν για το φθινόπωρο

Σαν μικροί εξερευνητές, τα Προνήπια παρατήρησαν τις αλλαγές στη φύση κατά τον πρώτο μήνα του σχολείου και γνώρισαν την εποχή του φθινοπώρου.
Προνήπια 1 & 2