Τα Νηπιάκια μας αποφοιτούν!

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024, τα Νηπιάκια μας, ως άριστα εκπαιδευμένοι αστροναύτες, ταξίδεψαν στο διάστημα και έφτασαν στον Πλανήτη «ΔΕΛΑΣΑΛ». Εκεί, μέσα από ποικίλες περιπέτειες, διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και τις αξίες τους. Όλα αυτά θέλησαν να τα αποδώσουν θεατρικά και να τα παρουσιάσουν στη γιορτή της Αποφοίτησής τους. Και, φυσικά, ήταν Εκπληκτικά! 

Ευχηθήκαμε καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο, στο Δημοτικό Σχολείο!













English Fun Games in colors

Το English Fun Games ολοκληρώνει τη φετινή χρονιά με πολύ χρώμα και action!

Οι μαθητές έπαιξαν με διαφορετικά equipments (ribbons, scarves, balls, hula hopes...) γεμάτα δράση και φαντασία.

Have a wonderful Summer!


  

  

Μουσείο Κινηματογράφου

Τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού παρακολούθησαν το μουσειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια φορά και έναν καιρό ήταν η ζωγραφιά», στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΠΣ1 και ΠΣ2
  

  

10 μήνες μαζί!

Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή των Προνηπίων, με τίτλο «Δέκα μήνες μαζί». Τα Προνήπια παρουσίασαν όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, με έναν διασκεδαστικό, μουσικό και άκρως καλοκαιρινό τρόπο. Έτοιμοι πια για την τάξη των Νηπίων, ευχηθήκαμε όλοι μαζί «Καλό Καλοκαίρι!».

  

  

  

  

Forest Explorers end of the year!

Οι Forest Explorers ολοκληρώνουν τη φετινή χρονιά με πολύ χρώμα και λουλούδια! Ήταν μια  φανταστική χρονιά γεμάτη εξερεύνηση και πολλή δράση!

Αποχαιρετούν τα ζώα και τα δέντρα του δάσους και σας εύχονται καλό καλοκαίρι!

    

Άσπρα καράβια τα όνειρα μας

Η τάξη μας μεταμορφώνεται σε μία τεράστια θάλασσα, καθώς το πάτωμα της έχει καλυφθεί με ένα τεράστιο μπλε πανί. Τα Αστεράκια ρίχνουν μέσα στη θάλασσα χάρτινα καραβάκια και την κινούν υπό τον ήχο μουσικής. 

ΠΣ1


Αποφοίτηση Παιδικού Σταθμού: «Το κλειδί της γνώσης!»

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού πραγματοποίησαν την καλοκαιρινή τους γιορτή. Κατευθύνθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου μας, ανέβηκαν στη σκηνή κι έγιναν μικροί ηθοποιοί, παίζοντας στην παράσταση, με τίτλο «Το κλειδί της γνώσης». Ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες, προκειμένου να φέρουν εις πέρας τη μυστική τους αποστολή. Να ανακαλύψουν τα οκτώ κομμάτια του κλειδιού, που θα ανοίξει την πύλη της γνώσης του «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, τα κομμάτια βρέθηκαν και το βιβλίο της γνώσης ήρθε στα χέρια μας. Χρέος μας τώρα είναι να καταφέρουμε να “φτιάξουμε” εξαίρετους ανθρώπους, που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο!






Το μικρό Αρκουδάκι Ούρσους, από το Νηπιαγωγείο Ουρσουλίνες της Αθήνας, αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι και να επισκεφθεί όλα τα Νηπιαγωγεία «ΔΕΛΑΣΑΛ» της Ελλάδος, για να γνωρίσει από τα ίδια τα παιδιά την έννοια της φιλίας. Η πρώτη του στάση ήταν το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Σύρου και τώρα έφτασε στο δικό μας σχολείο. Μέσα στη βαλίτσα του, είχε παιχνίδια από το κάθε σχολείο που επισκέφθηκε. Εμείς παίξαμε με τα παιχνίδια και αποφασίσαμε να βάλουμε το δικό μας παιχνίδι φιλίας. Δημιουργήσαμε την κούκλα της φιλίας και ένα βάζο με αινίγματα για τη φιλία! Με τη σειρά μας στείλαμε τη βαλίτσα στο Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» του Αλίμου! 

    

  

Μαγικές, πολύχρωμες πεταλούδες

Τα μελισσάκια χρωματίζουν με μαρκαδόρους πάνω σε φίλτρα καφέ, για να φτιάξουν τις δικές τους πεταλούδες. 

Τι θα συμβεί, όμως, όταν βραχούν με νερό; Τότε τα χρώματα ανακατεύονται μαγικά και φτιάχνουν σχέδια μοναδικά!. 

Μια κατασκευή - παιχνίδι που αναπτύσσει τον οπτικοκινητικό μας συντονισμό.