Θεατρικά Παιχνιδίσματα !!!

Η κάμπια που έγινε πεταλούδα

Όλοι είμαστε όμορφοι και η ομορφιά βρίσκεται, κυρίως, μέσα μας, σ’ αυτά που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Αυτή την απόφαση πήραμε ομόφωνα μετά την δραματοποίηση της ιστορίας μιας κάμπιας, που αργότερα έγινε πεταλούδα!

1 (1)1 (2)

Οι περιπέτειες ενός μικρού χταποδιού

Η τάξη μας μεταμορφώθηκε σε βυθό κι έγινε το σπίτι μικρών χαρούμενων χταποδιών. Τα παιχνίδια των χαριτωμένων αυτών ζώων της θάλασσας ήρθαν να διακόψουν περίεργοι δύτες με μάσκες και βατραχοπέδιλα! Η περιπέτεια που ζήσαμε, δύτες και χταπόδια, θα μας μείνει αξέχαστη!

2 (5)2 (8)

Ήχος και κίνηση

Γινόμαστε συνθέτες μιας δικής μας, ιδιαίτερης μουσικής, παράγουμε ήχους και ρυθμούς που μας ξαφνιάζουν! Στο άκουσμα αυτών των ήχων, οι φίλοι μας αφήνονται να παράγουν πρωτότυπη κίνηση και μια δικιά τους χορογραφία, που αξίζει το πιο δυνατό χειροκρότημα!

3 (1)3 (7)

Μια αρκούδα στο τσίρκο!

Μετά από μια σοβαρή συζήτηση που είχαμε για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα, δραματοποιήσαμε την ιστορία μιας μικρής αρκούδας, που κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να την εγκλωβίσουν σε ένα τσίρκο. Μεταμορφωθήκαμε σε αρκούδες που ζούσαν ευτυχισμένες στο δάσος, αλλά και σε αδίστακτους ανθρώπους που, χωρίς την θέλησή τους, τις πήραν στο τσίρκο τους. Οι δικές μας αρκούδες τελικά κατάφεραν να δραπετεύσουν και να ξαναγυρίσουν στο σπίτι τους στο δάσος κι ευχηθήκαμε το ίδιο για όλες τις πραγματικές αρκούδες, που είχαν μια ανάλογη περιπέτεια!

4 (2)4 (3)

Η Θεατροπαιδαγωγός
Πέννυ Γραικού