Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης, πρωτοπορώντας στην ανάπτυξη της αειφορικής συνείδησης και καλλιεργώντας τον περιβαλλοντικό γραμματισμό, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), από τις 18 έως τις 26 Νοεμβρίου. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους, με το σύνθημα «Σκέψου Αειφορία – Μείωσε Συσκευασία», ενέπνευσε το σχολείο μας στη δημιουργία μιας μεγαλόπνοης δράσης στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση». 

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κολεγίου μειώνει δραστικά την κατανάλωση χάρτινων και πλαστικών ποτηριών με την αγορά επαναχρησιμοποιούμενων ισοθερμικών παγουριών. Η επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου στο περιβάλλον των αποβλήτων συσκευασίας επιβάλλει «πράσινες» εφαρμογές και λύσεις. Το σχολείο μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των καιρών, ευαισθητοποιώντας στο σύνολό της την εκπαιδευτική κοινότητα, σχετικά με  την οικολογική κρίση και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, με την ελπίδα να δημιουργήσουμε όλοι, «μαζί και από κοινού», ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον χορηγό της δράσης, κ. Φώτη Καραγιάννη και την εταιρία του Unipap Καραγιάννης Α.Ε., που πρόσφερε τα επαναχρησιμοποιημένα ισοθερμικά παγούρια, τα οποία θα χρησιμοποιεί το προσωπικό μας εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, δίνοντας, έτσι, το παράδειγμα στους συνανθρώπους μας για μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Άλλωστε, όπως είπε και ο ιδρυτής μας, J-B. de La Salle: «Κάθε ενήλικος, που είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση, πρέπει να φροντίζει να εμπνέει το καλό, έχοντας έγνοια για το παράδειγμα».