Με δράσεις ευαισθητοποίησης και προσομοίωσης, γιόρτασαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ένα διαφορετικό μάθημα Φυσικής Αγωγής, με κύριο στόχο την κατανόηση και ευαισθητοποίηση στην αξία της διαφορετικότητας και της ισότητας, καθώς και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης. Οι μικροί μας κλήθηκαν να απαντήσουν σε κουΐζ αλλά και να ρωτήσουν για θέματα που είχαν σχέση με την αναπηρία.

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν «πετοσφαίριση καθιστών αθλητών» με μπαλόνι. Οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν καθισμένοι σε καρέκλες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να σηκωθούν. Στόχος κάθε ομάδας ήταν να περάσει την μπάλα πάνω από το δίχτυ και να ακουμπήσει στο έδαφος του γηπέδου της αντίπαλης ομάδας.

Τα προνήπιά μας, γνώρισαν το Sitzball ένα παιχνίδι γερμανικής προέλευσης που παίζεται στο δάπεδο χωρίς φιλέ , με περιορισμένη κινητικότητα για τους αθλητές. Οι δύο ομάδες κάθισαν στο δάπεδο με στόχο να μην ακουμπήσει το μπαλόνι στο έδαφος, εκτελώντας πάσες πριν περάσει στην αντίπαλη ομάδα.

Τα παιδιά το διασκέδασαν, ενώ ταυτόχρονα επισήμαναν τη δυσκολία που ένιωσαν στο να παραμένουν καθισμένοι. 

Φυσική Αγωγή Νηπιαγωγείου