Την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στη φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών, η παρουσίαση του ετήσιου εκπαιδευτικού Project των Νηπίων, με τίτλο: «Ο μαγικός κόσμος των γραμμάτων».
 
Στο πλαίσιο της υλοποίησής του και μέσα από ποικίλες βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τα Νήπια προσέγγισαν εκτενώς κεφαλαία και πεζά γράμματα, φωνήεντα και σύμφωνα της ελληνικής αλφαβήτου. Παρακολούθησαν πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής και παρήγαγαν ομαδικές ή ατομικές ιστορίες. Μέσα από αυτήν τη στοχευμένη εκπαιδευτική διαδικασία, οι μικροί μας μαθητές καλλιέργησαν τη φαντασία τους, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους, απέκτησαν αυτοπεποίθηση, εμπιστεύθηκαν τον εαυτό τους, πέτυχαν να εκφράζονται και να επικοινωνούν καλύτερα και, τέλος, ανακάλυψαν τον μαγικό κόσμο των γραμμάτων.
 
Ύστερα από έναν σύντομο χαιρετισμό της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου κ. Αίγλης Φούντου και των υπεύθυνων Νηπιαγωγών των τμημάτων κ. Βάνας Παπαγιάννη, κ. Αλκμήνης Γιαμπανίδου και κ. Ιωάννας Διαμαντούδη, τον λόγο πήρε η κ. Μίνα Γκρέκα, υπεύθυνη του προγράμματος Δημιουργικής Γραφής.
 
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της Μουσικοπαιδαγωγού κ. Λίνας Τσέρνου, οι μικροί πρωταγωνιστές τραγούδησαν το ποίημα που έφτιαξαν και μελοποίησαν οι ίδιοι.
 
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν το διασκεδαστικό παιχνίδι «Η μπουγάδα των λέξεων», όπου τα παιδιά συνέθεσαν λέξεις αφιερωμένες στη γιορτή της μητέρας, βρίσκοντας και κρεμώντας, επάνω στα σχοινιά, τα αντίστοιχα γράμματα.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με την περιήγηση μικρών και μεγάλων στην έκθεση φωτογραφίας και εικαστικών δημιουργιών, καθώς και με πολλή διασκέδαση στη γωνιά των βιωματικών παιχνιδιών.