Βιωματικό σεμινάριο – ημερίδα με θέμα το Αειφόρο Σχολείο

Το Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, βιωματικό σεμινάριο – ημερίδα με θέμα το αειφόρο σχολείο.

Στη σεμινάριο συμμετείχαν από το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» οι εκπαιδευτικοί Τάσος Μπάρμπας (Δάσκαλος), Γιάννης Παπαδόπουλος (Προϊστάμενος Νηπιαγωγείου), Βάνα Παπαγιάννη (Νηπιαγωγός), Ίριδα Τσολάκη (Νηπιαγωγός) και Αίγλη Φούντου (Νηπιαγωγός), μαζί με περίπου 60 ακόμα εκπαιδευτικούς από την Ομβριακή μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Κοζάνη και τη Βέροια μέχρι τις Σέρρες.

Στο πλαίσιο των ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν, επίκεντρο αποτέλεσε η επιτακτική πλέον ανάγκη για μια συστηματική εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία περισσότερων και περισσότερο αειφόρων σχολείων.

Το Δημοτικό σχολείο μας (έχοντας βραβευθεί δύο φορές πανελλήνια ως αειφόρο σχολείο – 2ο και 3οβραβείο) παρουσίασε με ομιλητή τον κ. Τάσο Μπάρμπα το σύνολο των δράσεων και των δραστηριοτήτων του σε όλους τους τομείς (παιδαγωγικό, οργανωσιακό, κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό), καθώς και τη συνεχή προσπάθεια όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του Κολεγίου για μια ολιστική προσέγγιση της αειφορίας και μια πράσινη σχολική καθημερινότητα και λειτουργία.

Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο όπου οι εκπαιδευτικοί σχεδίασαν και παρουσίασαν διαθεματικές και διεπιστημονικές δραστηριότητες με στόχο την προώθηση της αειφορίας στα σχολεία.