Παιχνίδια σχέσεων και συναισθημάτων

«Ζευγαράκια εμπιστοσύνης»

Σχηματίζουμε ζευγαράκια που αποτελούνται από έναν τυφλό άνθρωπο και τον καθοδηγητή του. Με εμπιστοσύνη, υπομονή και πολύτιμη συνεργασία με τον οδηγό του, ο τυφλός ανακαλύπτει το χώρο της αίθουσας και στη συνέχεια ψηλαφεί και αναγνωρίζει τα προσφερόμενα αντικείμενα. Ο οδηγός λειτουργεί με φροντίδα κι υπευθυνότητα προς τον τυφλό, ώστε να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη, με τελικό στόχο τη δημιουργική συνεργασία του ζευγαριού!

1 ζευγαράκια εμπιστοσύνης

«Πορτραίτο συναισθημάτων»

Πίσω από την κορνίζα κρύβεται ένα πορτραίτο που εκφράζει έντονα συναισθήματα, μίσος, χαρά, λύπη. Οι παρατηρητές του πίνακα πρέπει να παρατηρήσουν το συναίσθημα, να το αναγνωρίσουν και να το μιμηθούν. Έτσι καλλιεργούν την εκφραστικότητα, την παρατηρητικότητα κι ασκούν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη!

2 πορτραίτο συναισθημάτων

«Καθρέπτες»

Ένας άνθρωπος καθρεπτίζεται και απέναντι το είδωλό του ζωντανεύει! Με διαρκή συνεργασία, συγκέντρωση και απελευθέρωση της σωματικής τους έκφρασης, τα ζευγάρια των παιδιών (καθρεπτισμένος και είδωλο) επιτυγχάνουν τελικά να συντονιστούν, ενώ στη συνέχεια οι ρόλοι αντιστρέφονται!

3 καθρέπτες

«Θα σου πω μια ιστορία»

Διαλέγουμε μια ιστορία, συνήθως από τους μύθους του Αισώπου κι ένα παιδί επιλέγεται να μας την αφηγηθεί, προσθέτοντας στοιχεία κουκλοθέατρου, δραματοποίησης, αυθορμητισμού και φαντασίας. Στη συνέχεια ο αφηγητής αλλάζει και μπορεί να προσθέσει στην ιστορία τα δικά του στοιχεία πρωτοτυπίας!

4 θα σου πω μια ιστορία

Θεατρικό Παιχνίδι 1
Δάφνη Ρωμανίδου