Μαθηματικά παιχνίδια με μανταλάκια

Αναγνωρίζουμε τους αριθμούς και παίζουμε παιχνίδια με τα μανταλάκια. Κρεμάμε στον φίλο μας τόσα μανταλάκια όσα λέει ο αριθμός, βρίσκουμε πόσοι έχουν ίδια ποσότητα και μπαίνουμε στη σωστή αριθμητική σειρά φτιάχνοντας μια ανθρώπινη μπουγάδα! 
Νήπια 2

Τα Νήπια ταξιδεύουν στη Διατροφοχώρα του Ολυμπιακού Μουσείου

Ποια η σχέση της διατροφής με την υγεία μας; Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες; Τα Νήπια έγιναν μάγειρες στην κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου και έμαθαν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής.
Νήπια 1 & 2
 
 
 
 

Επιπλέει ή βυθίζεται;

Άραγε ποια αντικείμενα βυθίζονται και ποια επιπλέουν; Πειραματιστήκαμε με διάφορα αντικείμενα, κάναμε υποθέσεις και καταλήξαμε σε συμπεράσματα ανάλογα με το υλικό και το βάρος τους. 
Νήπια 2

 

Παγωμένοι θησαυροί

Μαθαίνοντας την έννοια της τήξης και της πήξης φτιάξαμε παγωμένους θησαυρούς και τους ανακαλύψαμε χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους. Τους ζεστάναμε με τα χεράκια μας, τους τρίψαμε, τους βάλαμε στο καλοριφέρ, τους ρίξαμε νερό και καταφέραμε να βρούμε τι κρύβουν.
Νήπια 2

 

Τα Προνήπια επισκέπτονται την τράπεζα!

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στην τράπεζα Eurobank, στα Πεύκα, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ξεναγήθηκαν στους χώρους της τράπεζας, τα ταμεία και το ΑΤΜ και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας τους. Ακόμη, τα παιδιά έκαναν μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του νομίσματος και κατανόησαν τη σημασία της αποταμίευσης και της οικονομίας, με σκοπό την ικανοποίηση μελλοντικών αναγκών, όπως για σπουδές, ταξίδι στο εξωτερικό, αγορά κατοικίας ή αυτοκινήτου και κάλυψη ιατρικών εξόδων.
Προνήπια 1 & 2

 

 

Βρίσκω τα όμοια!

Στα τραπεζάκια μας εμφανίζονται ξυλάκια με πολύχρωμους κύκλους και καρτέλες! Το κάθε αστεράκι παίρνει από μια χρωματιστή καρτέλα και προσπαθεί να βρει το ίδιο χρωματικό ξυλάκι και να το τοποθετήσει στο σωστό σημείο!
Παιδικός Σταθμός 1

 

Χρωματίζουμε σχέδια με πολύχρωμα κουμπιά!

Τα αστεράκια εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα, τοποθετώντας πολύχρωμα κουμπιά πάνω σε καρτέλες με διάφορα σχήματα. 
Παιδικός Σταθμός 1