Στο πλαίσιο του εορτασμού της 10ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού σταθμού του Κολεγίου μας, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, έπαιξαν, γυμνάστηκαν και διασκέδασαν.

Συγκεκριμένα, τα Αστεράκια και τα Μελισσάκια μας συμμετείχαν σε παραδοσιακά παιχνίδια. Οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν το μαντηλάκι και την τυφλόμυγα και γνώρισαν τα παιχνίδια που διασκέδαζαν τις προηγούμενες γενιές.

Στο Νηπιαγωγείο μας και στην ανακαινισμένη του αυλή, οι μαθητές μας απόλαυσαν στιγμές εκγύμνασης, χαράς και διασκέδασης! Παιχνίδια που επέτρεψαν στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, καθώς επίσης και δεξιότητες που αφορούν τη σωματική τη γνωστική αλλά και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. 

Με σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή», ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για τη φετινή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού! 


      

    

Με πόσα διαφορετικά υλικά μπορούμε να δώσουμε χρώμα;

Τα μελισσάκια εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα και ταυτόχρονα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν σωστά τα διαφορετικά εικαστικά υλικά της τάξης. Μαρκαδόροι, τέμπερες, ξυλομπογιές, κιμωλίες και κηρομπογιες χρωματίζουν τις βούλες των πιο ευφάνταστων ομπρελών.

  

  

Πολύχρωμα ταιριάσματα

Τα αστεράκια εξασκούν την παρατηρητικότητά τους μέσα από ένα παιχνίδι μνήμης. Χάρτινα πιάτα, σε ζευγαράκια, με διάφορα σχήματα ζωγραφισμένα πάνω τους, βγαίνουν στην παρεούλα. Τα παρατηρούμε, τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε. Θα μπορέσουμε άραγε να θυμηθούμε πού βρίσκεται το κάθε ζευγάρι; 


Φθινοπωρινός Περίπατος στο Δάσος

Προσεγγίσαμε βιωματικά την εποχή του φθινοπώρου, μέσα από τη φυσική του μορφή! Παρατηρήσαμε και αγγίξαμε τα χρώματα των φύλλων και καρπών αυτής της εποχής. Ακούσαμε τους ήχους των πουλιών και μυρίσαμε τις οσμές του δάσους, ανακαλύπτοντας την ευεργετική πλευρά του. Αναπτύξαμε την οικολογική μας συνείδηση, μιλώντας για τη σπουδαιότητα του να διατηρούμε καθαρό το δάσος. 

  

European Day of Languages

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις μέσα από τις οποίες ανακάλυψαν τον γλωσσικό πλούτο και τη δύναμη του να μιλάει κανείς ξένες γλώσσες. 

Δράσεις, όπως τραγούδια, virtual trips, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια και παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα, τα παιδιά θα απολαύσουν μοναδικές στιγμές στο μάθημα των γαλλικών και των αγγλικών!

  

  

"Τα χεράκια της αγάπης"

Τα μελισσάκια μαθαίνουν ότι τα χεράκια μας κάνουν πολλά πράγματα αλλά δεν είναι για να χτυπάνε. Εξασκούν τον οπτικοκινητικό τους συντονισμό και την υπομονή τους φτιάχνοντας το τύπωμα της παλάμης τους.

Τα χεράκια της αγάπης είναι έτοιμα και με αυτά μαθαίνουμε να χαϊδεύουμε και να γαργαλάμε απαλά τους φίλους μας σε ένα διασκεδαστικό κινητό παιχνίδι.

  

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στο 1ο Φεστιβάλ STEAM στο NOESIS

Την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε στο STEAMLAND, το 1ο Φεστιβάλ Δραστηριοτήτων για την Τεχνολογία και τις Τέχνες, που διοργανώθηκε στο NOESIS

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις δράσεις ρομποτικής του Κολεγίου μας, για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, και διασκέδασε παίζοντας με τα πειράματα και τα κουίζ γνώσεων, που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί του Κολεγίου μας. Ο Paxi καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους στον πλανήτη STEAM του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και όλοι μαζί ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το 2ο STEAMLAND.