Παίζουμε με πηλό και φαντασία

Τα μελισσάκια και τα αστεράκια βγαίνουν στην αυλή του Παιδικού Σταθμού και συμμετέχουν στο βιωματικό εργαστήρι «Παίζουμε με πηλό και φαντασία» από τους Hehe Art. Καλλιεργούμε την ομαδικότητά μας, πειραματιζόμαστε και διασκεδάζουμε, πλάθοντας και χτίζοντας την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, με μεγάλους όγκους φυσικού πηλού.
Παιδικός Σταθμός

 

Τα κλειδιά ξεπόρτισαν

Τα Αστεράκια γίνονται ντεντέκτιβ και αναλαμβάνουν δράση! Η αποστολή τους είναι να καταφέρουν να αντιστοιχίσουν το κλειδί στη σωστή κλειδαριά, έτσι ώστε να την ξεκλειδώσουν!
Παιδικός Σταθμός 1

 

Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Project Νηπίων «Αγαπώ, Μαθαίνω, Προστατεύω»

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στη φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών, η παρουσίαση του ετήσιου εκπαιδευτικού Project των Νηπίων, με τίτλο: «Αγαπώ, Μαθαίνω, Προστατεύω». Στο πλαίσιο της υλοποίησής του και μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τα Νήπια γνώρισαν και μελέτησαν εκτενώς τα ζώα που βρίσκονται υπό την απειλή της εξαφάνισης στην Ελλάδα. Αντιλήφθηκαν τις αρνητικές συνέπειες που έχει η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση και το κλίμα της γης, τη σημασία της τροφικής αλυσίδας και τις επιπτώσεις που έχει στην ισορροπία του οικοσυστήματος, όταν αυτή διαταράσσεται. Ανέπτυξαν κριτική σκέψη, καλλιέργησαν την ενσυναίσθησή τους και συνειδητοποίησαν την ευθύνη που έχει κάθε άνθρωπος χωριστά για ό,τι συμβαίνει γύρω του. Ύστερα από έναν σύντομο χαιρετισμό της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου, κ. Αίγλης Φούντου, και των υπεύθυνων Νηπιαγωγών των τμημάτων, κ. Βάνας Παπαγιάννη και κ. Αλκμήνης Γιαμπανίδου, σειρά είχαν τα ίδια παιδιά, τα οποία παρουσίασαν ένα ευφάνταστο παιχνίδι γνώσεων. Έπειτα, τον λόγο πήραν μέλη της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, τα οποία μας μίλησαν για το σπουδαίο έργο τους στη διάσωση των ζώων και την απελευθέρωση της μικρής αρκουδίτσας, την οποία υιοθετήσαμε. Μεγάλη έκπληξη και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία της μασκότ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η οποία διασκέδασε και φωτογραφήθηκε μαζί με τα παιδιά. Κλείνοντας την παρουσίασή μας, τα παιδιά αφιέρωσαν ένα τραγούδι, σε δικούς τους στίχους, στη Σοφία, τη μικρή μας αρκουδίτσα. Μικροί κι μεγάλοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση εικαστικών δημιουργιών και φωτογραφίας και διασκέδασαν στη γωνιά των βιωματικών παιχνιδιών.
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Χρόνια πολλά Jean-Baptiste de La Salle!

Γνωρίσαμε την ιστορία του ιδρυτή του σχολείου μας, αλλά και όλων των σχολείων που ανήκουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό «La Salle». Πώς ίδρυσε το πρώτο σχολείο; Ποιοι ήταν δάσκαλοι εκεί; Γιατί ανακηρύχθηκε Άγιος; Ακόμη, βρήκαμε τη γενέτειρα του, τη Reims, στον ευρωπαϊκό χάρτη και συγκρίναμε τις αποστάσεις από την Ελλάδα, αλλά και την πρωτεύουσα της Γαλλιάς, το Παρίσι. Στη συνέχεια, γνωρίσαμε τη μορφή και τα χαρακτηριστικά της «Pop Art» και προσεγγίσαμε, μέσω αυτής, το πρόσωπο του ιδρυτή μας, καθώς στις 15 Μαΐου είναι η γιορτή του! Χρόνια μας πολλά, λοιπόν!
Προνήπια 1 & 2

 

 

Χρόνια πολλά μαμά

Φτιάξαμε ένα αερόστατο αγάπης και μέσα κολλήσαμε κόκκινες καρδούλες από χαρτόνι, για να το κάνουμε δώρο στη μανούλα μας και να της δείξουμε πόσο πολύ την αγαπάμε.
Χρόνια πολλά μαμά!
Προνήπια 1 & 2

I love you, mommy!

Οι μικροί μας μαθητές έφτιαξαν, για τις αγαπημένες τους μανούλες, όμορφες καρτούλες σε σχήμα καρδιάς και τις φιλοτέχνησαν με πολλή αγάπη!
Happy Mother's Day!
Τμήμα Αγγλικών Σπουδών - Νήπια 1 & 2
 
 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του ετήσιου εκπαιδευτικού Project τους, με τίτλο: «Αγαπώ, μαθαίνω, προστατεύω», η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, ώρα 12:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!