Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του ετήσιου εκπαιδευτικού Project τους, με τίτλο: «Αγαπώ, μαθαίνω, προστατεύω», η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, ώρα 12:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρουσίασαν το ετήσιο εκπαιδευτικό τους project, με τίτλο: «Μύθοι, μύθοι… Παραμύθι», στον πολυχώρο Space Lab. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν οι μύθοι του Αισώπου και η διαχρονική, διδακτική τους αξία. Συγκεκριμένα, οι μύθοι τους οποίους πραγματευτήκαμε ήταν: Ο λαγός και η χελώνα, H αλεπού και τα σταφύλια, O βοριάς και ο ήλιος, H αλεπού και ο πελαργός, O ποντικός της πόλης και ο ποντικός του αγρού, Tο λιοντάρι και το ποντίκι, O τζίτζικας και ο μέρμηγκας, O ψεύτης βοσκός, Tο μυρμήγκι και η Χρυσαλίδα, H αλεπού με την κομμένη ουρά. Στον χώρο της έκθεσης, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε τη δραματοποίηση του μύθου «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» από τα Αστεράκια. Στη συνέχεια, απολαύσαμε τη μουσική δράση που ετοίμασαν τα παιδιά με την Καθηγήτρια της Μουσικής μας. Έπειτα, θαυμάσαμε τις δημιουργίες και τις κατασκευές που ετοίμασαν τα παιδιά και, τέλος, διασκεδάσαμε παίζοντας στα επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια των μύθων. Ήταν μια ημέρα γεμάτη τραγούδια και παιχνίδια!
 

 

 

 

  

 

 

Joyeuses Pâques

Περάσαμε μια καταπληκτική βδομάδα γεμάτη γαλλικά παιχνίδια και εκπλήξεις! Στις τάξεις και στην αυλή, τα λαγουδάκια μας μοίρασαν σοκολατένια αυγά, ευτυχώς, μπορέσαμε να τα βρούμε όλα! Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα!
Joyeuses Pâques!
Τμήμα Γαλλικών Σπουδών - Νηπιαγωγείο & Παιδικός Σταθμός
 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο, 20 και την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 το 6ο Spring Bazaar των Φίλων Μέριμνας Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 11:00 μέχρι τις 19:00. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν «Ινδιάνοι της Άγριας Δύσης».
 
Με κεντρικό άξονα το παιχνίδι και βασιζόμενοι στην εθελοντική βοήθεια και προσφορά, η ομάδα εθελοντισμού Α΄ Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» με τη συνεργασία των υπευθύνων ρομποτικής του Νηπιαγωγείου - Δημοτικού και εικαστικών του Νηπιαγωγείου, βοήθησαν τη φετινή διοργάνωση και κράτησαν συντροφιά στους λιλιπούτειους επισκέπτες, με μεγάλα διαδραστικά και ομαδικά παιχνίδια ρομποτικής και με ένα υπέροχο εργαστήριο εικαστικών.
 
Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» για άλλη μια φορά συμμετείχε σε αυτή τη γιορτή αγάπης και προσφοράς προς το παιδί, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, από τις 15:00 μέχρι τις 18:00, με τα παρακάτω εργαστήρια:
  • Όμιλος Ρομποτικής Νηπιαγωγείου: «Το Beebot  στο Ινδιάνικο χωριό».
  • Όμιλος Ρομποτικής Δημοτικού: «Ανακαλύπτω τα ιερά ζώα των ινδιάνων μέσα από τη Ρομποτική».
  • Όμιλος Εικαστικών Νηπιαγωγείου: «Ινδιάνικα ΤΟΤΕΜ».
  • Ομάδα Εθελοντισμού Α΄ Γυμνασίου: Βοήθεια στην πώληση των ειδών του Bazaar.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους υπευθύνους για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή τη γιορτή προσφοράς και εθελοντισμού στην πόλη μας!
 
 

   

 

Ο Λαγός με τα 7 πασχαλινά αυγά του

Ο πασχαλινός λαγός είχε μια έκπληξη για τα αστεράκια. Ένα κουτί με 7 πασχαλινά αυγά κατέφθασε στην τάξη μας. Για να τα φτάσουν, όμως, έπρεπε να πηδήξουν σαν λαγοί μέσα στα εφτά αυγά, που ήταν ζωγραφισμένα με κιμωλία στο πάτωμα της τάξης μας. Αφού διέσχιζαν με επιτυχία τη διαδρομή, διάλεγαν ένα αυγό. Για να τους δυσκολέψει λίγο ακόμα ο λαγός, μέσα στα αυγά είχε και από μια ερώτηση σχετική με το Πάσχα. Όταν τα παιδιά απαντούσαν σωστά, τότε έπαιρναν το περιεχόμενο του αυγού, που ήταν αυτοκόλλητα.
Παιδικός Σταθμός
 
 

Προβατάκι

Τα αστεράκια αφού κάθισαν στα τραπεζάκια, περάσανε άσπρη κλωστή μέσα σε ένα κύκλο εξασκώντας με αυτό τον τρόπο τη λεπτή τους κινητικότητα! Το προβατάκι μας είναι έτοιμο!
Παιδικός Σταθμός 1 & 2
 

 

Πασχαλινές λαμπάδες για καλό σκοπό

Στηρίζοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του Κολεγίου μας, στον Παιδικό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο ετοιμάσαμε πασχαλινές λαμπάδες για τις οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «Make a Wish - Ελλάδος», σε συνεργασία με την εταιρία «Wood Stories».
Νηπιαγωγείου & Παιδικός Σταθμός