Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Project Νηπίων «Αγαπώ, Μαθαίνω, Προστατεύω»

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στη φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών, η παρουσίαση του ετήσιου εκπαιδευτικού Project των Νηπίων, με τίτλο: «Αγαπώ, Μαθαίνω, Προστατεύω». Στο πλαίσιο της υλοποίησής του και μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τα Νήπια γνώρισαν και μελέτησαν εκτενώς τα ζώα που βρίσκονται υπό την απειλή της εξαφάνισης στην Ελλάδα. Αντιλήφθηκαν τις αρνητικές συνέπειες που έχει η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση και το κλίμα της γης, τη σημασία της τροφικής αλυσίδας και τις επιπτώσεις που έχει στην ισορροπία του οικοσυστήματος, όταν αυτή διαταράσσεται. Ανέπτυξαν κριτική σκέψη, καλλιέργησαν την ενσυναίσθησή τους και συνειδητοποίησαν την ευθύνη που έχει κάθε άνθρωπος χωριστά για ό,τι συμβαίνει γύρω του. Ύστερα από έναν σύντομο χαιρετισμό της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου, κ. Αίγλης Φούντου, και των υπεύθυνων Νηπιαγωγών των τμημάτων, κ. Βάνας Παπαγιάννη και κ. Αλκμήνης Γιαμπανίδου, σειρά είχαν τα ίδια παιδιά, τα οποία παρουσίασαν ένα ευφάνταστο παιχνίδι γνώσεων. Έπειτα, τον λόγο πήραν μέλη της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, τα οποία μας μίλησαν για το σπουδαίο έργο τους στη διάσωση των ζώων και την απελευθέρωση της μικρής αρκουδίτσας, την οποία υιοθετήσαμε. Μεγάλη έκπληξη και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία της μασκότ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η οποία διασκέδασε και φωτογραφήθηκε μαζί με τα παιδιά. Κλείνοντας την παρουσίασή μας, τα παιδιά αφιέρωσαν ένα τραγούδι, σε δικούς τους στίχους, στη Σοφία, τη μικρή μας αρκουδίτσα. Μικροί κι μεγάλοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση εικαστικών δημιουργιών και φωτογραφίας και διασκέδασαν στη γωνιά των βιωματικών παιχνιδιών.
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Χρόνια πολλά Jean-Baptiste de La Salle!

Γνωρίσαμε την ιστορία του ιδρυτή του σχολείου μας, αλλά και όλων των σχολείων που ανήκουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό «La Salle». Πώς ίδρυσε το πρώτο σχολείο; Ποιοι ήταν δάσκαλοι εκεί; Γιατί ανακηρύχθηκε Άγιος; Ακόμη, βρήκαμε τη γενέτειρα του, τη Reims, στον ευρωπαϊκό χάρτη και συγκρίναμε τις αποστάσεις από την Ελλάδα, αλλά και την πρωτεύουσα της Γαλλιάς, το Παρίσι. Στη συνέχεια, γνωρίσαμε τη μορφή και τα χαρακτηριστικά της «Pop Art» και προσεγγίσαμε, μέσω αυτής, το πρόσωπο του ιδρυτή μας, καθώς στις 15 Μαΐου είναι η γιορτή του! Χρόνια μας πολλά, λοιπόν!
Προνήπια 1 & 2

 

 

Χρόνια πολλά μαμά

Φτιάξαμε ένα αερόστατο αγάπης και μέσα κολλήσαμε κόκκινες καρδούλες από χαρτόνι, για να το κάνουμε δώρο στη μανούλα μας και να της δείξουμε πόσο πολύ την αγαπάμε.
Χρόνια πολλά μαμά!
Προνήπια 1 & 2

I love you, mommy!

Οι μικροί μας μαθητές έφτιαξαν, για τις αγαπημένες τους μανούλες, όμορφες καρτούλες σε σχήμα καρδιάς και τις φιλοτέχνησαν με πολλή αγάπη!
Happy Mother's Day!
Τμήμα Αγγλικών Σπουδών - Νήπια 1 & 2
 
 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του ετήσιου εκπαιδευτικού Project τους, με τίτλο: «Αγαπώ, μαθαίνω, προστατεύω», η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, ώρα 12:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρουσίασαν το ετήσιο εκπαιδευτικό τους project, με τίτλο: «Μύθοι, μύθοι… Παραμύθι», στον πολυχώρο Space Lab. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν οι μύθοι του Αισώπου και η διαχρονική, διδακτική τους αξία. Συγκεκριμένα, οι μύθοι τους οποίους πραγματευτήκαμε ήταν: Ο λαγός και η χελώνα, H αλεπού και τα σταφύλια, O βοριάς και ο ήλιος, H αλεπού και ο πελαργός, O ποντικός της πόλης και ο ποντικός του αγρού, Tο λιοντάρι και το ποντίκι, O τζίτζικας και ο μέρμηγκας, O ψεύτης βοσκός, Tο μυρμήγκι και η Χρυσαλίδα, H αλεπού με την κομμένη ουρά. Στον χώρο της έκθεσης, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε τη δραματοποίηση του μύθου «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» από τα Αστεράκια. Στη συνέχεια, απολαύσαμε τη μουσική δράση που ετοίμασαν τα παιδιά με την Καθηγήτρια της Μουσικής μας. Έπειτα, θαυμάσαμε τις δημιουργίες και τις κατασκευές που ετοίμασαν τα παιδιά και, τέλος, διασκεδάσαμε παίζοντας στα επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια των μύθων. Ήταν μια ημέρα γεμάτη τραγούδια και παιχνίδια!
 

 

 

 

  

 

 

Joyeuses Pâques

Περάσαμε μια καταπληκτική βδομάδα γεμάτη γαλλικά παιχνίδια και εκπλήξεις! Στις τάξεις και στην αυλή, τα λαγουδάκια μας μοίρασαν σοκολατένια αυγά, ευτυχώς, μπορέσαμε να τα βρούμε όλα! Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα!
Joyeuses Pâques!
Τμήμα Γαλλικών Σπουδών - Νηπιαγωγείο & Παιδικός Σταθμός