Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Αν και οι συνθήκες φέτος δεν επέτρεψαν να κοπεί η καθιερωμένη βασιλόπιτα, η Διοίκηση του Κολεγίου μοίρασε στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό βασιλοπιτάκια, τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ο Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευημερία και ευχαρίστησε το προσωπικό για τη διάθεση, την υπομονή και την προσφορά του. Με την ελπίδα να έχουμε σύντομα κοντά μας και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, ευχόμαστε σε όλη την οικογένεια «ΔΕΛΑΣΑΛ» καλή χρονιά με υγεία και αγάπη. 

  

  

Αγιοβασιλάκια

Τα Αστεράκια ακολουθούν βήμα-βήμα τις οδηγίες των Αστεροδασκάλων. Χρησιμοποιούν χαρτόνι, κόλλες, χάρτινα πιάτα, βαμβάκι, ψαλίδια, μαρκαδόρους και ό,τι άλλο χρειαστούν. Η ανάγκη για δημιουργία δεν μπορεί να περιοριστεί. Μόλις κάθε κομμάτι μπει στη θέση του, τα Αγιοβασιλάκια παίρνουν μορφή και τα Αστεράκια είναι έτοιμα για απίθανες, μοναδικές, χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες. Ho, ho, ho Merry Christmas! 

  

Καλά Χριστούγεννα - Joyeux Noël - Merry Christmas

 

Μάθηση εξ αποστάσεως… και προετοιμασία για το Δημοτικό!

Στο Νηπιαγωγείο μας, έχοντας ως στόχο την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για το Δημοτικό, δεν σταματάμε, ακόμα και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να προσεγγίζουμε καθημερινά όλες τις μαθησιακές περιοχές. Εκτός από τη βιωματική προσέγγιση των θεμάτων, εξασκούμαστε στη λεπτή κινητικότητα και συμπληρώνουμε τη γνώση, μέσα από ποικίλες και διασκεδαστικές εργασίες. 

  


  

Κάνοντας “Click” και “Drag and Drop” στο Πνεύμα των Χριστουγέννων!

Στο διαδικτυακό μάθημα Πληροφορικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπίων γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με ένα… διαφορετικό τρόπο! Μέσα από 2 διαδικτυακές εφαρμογές κατασκεύασαν τον δικό τους χιονάνθρωπο και στόλισαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάνοντας έτσι εξάσκηση σε δυο βασικές λειτουργίες του ποντικιού, του «Κλικ» και της «Μεταφοράς και απόθεσης». Απολαύστε τις δημιουργίες τους και… Καλά Χριστούγεννα!

Νήπια 1 & 2

    

Η δική μας χριστουγεννιάτικη κάρτα!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ετοιμάσαμε τη χριστουγεννιάτικη χάρτα μας, με γιορτινές ευχές! Τη διακοσμήσαμε με τον δικό μας, μοναδικό τρόπο και τη στολίσαμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού μας! Τα Προνήπια εύχονται σε όλους καλές γιορτές, με υγεία! 

Προνήπια

Χρωμάτισε το έλατο

Χρωματίζουμε με πράσινο μαρκαδόρο ή τέμπερα ή κηρομπογιά σε λευκά χαρτιά και μετά τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σχεδιάζουμε με χαρτοταινία ένα έλατο στο πάτωμα και του δίνουμε χρώμα με τα χαρτάκια. 

Παιδικός Σταθμός 3